Hlavní obsah

Nevyhrávejte jackpot, radí mladý multimilionář, jak se nezbláznit z peněz

Příliš rychle získané peníze většinou nevydrží, protože ti lidé na to nejsou připraveni, tvrdí Michal Mička.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Postupné vydělávání peněz je výchovné, míní vládce značek Pietro Filipi a Kara Michal Mička.

Článek

Je mu 31 let. Pracovat začal už v 17 letech, když se vrhnul do pojišťovnictví. Postupně vybudoval firmu s rodiči, pak svoji vlastní. Tu Michal Mička vyměnil za podíl v investiční skupině DRFG Davida Rusňáka. Jeho prodejem získal stamiliony na investice. Mimo jiné odkoupil oděvní firmy Pietro Filipi a Kara a stal se tak majitelem tuzemského největšího oděvního holdingu.

„Rychle nabyté peníze vám dodávají sebevědomí a byly momenty, kdy jsem se choval jinak, než bych si představoval dnes,“ připouští v novém díle pořadu Kam to bude? mladý podnikatel.

Jak se tedy nezbláznit z peněz? „Je to postupný vývoj, kdy naštěstí nevyděláte sto milionů najednou. Postupně vyděláváte, a tím se vychováváte. Větší riziko je u lidí, kteří to nezpracovávají delší dobu, ale získají peníze rychle,“ říká Mička v ukázce z nového dílu nahoře ve videu.

Kdy se muž se zrychlenou kariérou chystá do důchodu? Jak se mu dařilo v extrémně mladém věku získávat důvěru klientů? Co jej přivedlo k módě? Dají se podle módních trendů odhadovat nálady ve společnosti?

Nejen o tom v novém díle Kam to bude?, který v premiéře odvysílá celoplošná Televize Seznam dnes ve 21:00.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované