Sanremo Junior CZ/SK zná vítěze 2019

Finále Sanremo Junior CZ/SK 2019

Finále Sanremo Junior CZ/SK 2019

Vítězky s Kristinou Horáčkovou s italskými zástupci Vítězky s Martou Jandovou Vítězky s producenty Jakubem a Richardem Liegertem Porota  Sanremo Junior CZ/SK 2019 Vítězky s porotou Aneta a Lenka Vyhlášení Sanremo Junior SK 2019

Vítězkami velkého finále Sanremo Junior CZ / SK 2019 jsou za Českou republiku Aneta Kalertová a za Slovensko Lenka Berkešová.

Ve středu 20.února proběhlo v pražském divadle Hybernia finále dětské pěvecké soutěže Sanremo Junior CZ/SK. Tématem letošního, již 3. ročníku byl film a muzikál. Se slavnými světovými melodiemi během večera vystoupilo za doprovodu Bon Art Pops Orchestra celkem 10 finalistů z České republiky a tři ze Slovenska.

Jejich vystoupení na letošním druhém ročníku hodnotila porota složená z takových osobností, jako jsou Helena Vondráčková, Miro Žbirka, Marta Jandová, Ondřej Soukup, Tereza Tobiášová (TV Očko), Janis Sidovský, Katarína Knechtová, Pavel Vítek, Tereza Kavecká, Marek Ztracený, Miroslav Michálek (Frekvence 1), Miloslav Zýka (Universal Music) a předsedkyně poroty a výkonná ředitelka Kühnova dětského sboru Michaela Anna Dobrovolná.

Podpořit letošní finalisty přijel z Itálie i poradce pro cestovní ruch a kulturní akce města Sanremo pan Marco Sarlo, který velmi ocenil nejen všechny talenty, ale i ženský symfonický orchestr Bon Art Pops Orchestra, který v letošním roce oslaví pět let své činnosti.

Vítězkou Sanremo Junior CZ se stala 13ti letá Aneta Kalertová z Mníšku pod Brdy, která zazpívala píseň The Climb od Miley Cyrus. Aneta navštěvuje ZUŠ Řevnice - obor sólový zpěv, jazzový a popový zpěv u Miriam Bayle. Kromě zpěvu se věnuje současnému a klasickému tanci. Má zkušenosti v pěveckých soutěžích. Ráda posluchá pop, jazz a muzikálové melodie. Oblíbenými interprety jsou Lana Del Rey, Beyoncé, Nina Simone, Michael Bublé. Jejich písničky i ráda zpívá.

A jaké jsou její dojmy z večera i celé soutěže?

"Sanremo Junior je pro mě osobně nejlepší pěvecká soutěž pro děti, protože jim nabízí velké množství zkušeností a zážitků. Například zpívat na pódiu s orchestrem před hvězdnou porotou je pro mě neuvěřitelné. I když jsem měla trochu trému, tým lidí, kteří s námi spolupracovali mi s tím hrozně pomohl. Bez nich bych to nedokázala. Výhra Sanremo Junior za ČR je pro mě největší úspěch v životě a do Itálie se moc těším."

Vítězkou Sanremo Junior SK je pak 12ti letá Lenka Berkešová z Levic, která zazpívala písničku How Far I’ll Go z filmu Odvážná Vaiana. Lenka navštěvuje ZUŠ Levice - obor zpěv a klavír. Má zkušenosti s vystupováním na různých akcích. Poslouchá nejvíce pop. Mezi její oblíbené interprety patří Ariana Grande a Imagine Dragons. Ráda zpívá písničky od Mariky Gombitové, Dary Rolins nebo Zuzany Smatanové.

"Finálový večer se mi velmi líbil a krásně jsem si ho užila. Porota byla milá a tak jsem ani neměla moc strach. Z výhry mám obrovskou radost. Teď se těším na natáčení CD a samozřejmě i do Sanrema."

Obě mladé zpěvačky teď čeká příprava na vystoupení na mezinárodním finále, které se uskuteční 1.května v italském lázeňském městě Sanremo.

V roce 2019 proběhne v Itálii již desátý ročník této mezinárodní pěvecké soutěže pro sólisty, která dává důraz na šíření hudby a zpěvu mezi mladými jednotlivci a snaží se jim dát možnost okusit hudbu s odborníky v mezinárodním a multietnickém prostředí. Už to, že zpěváci vystoupí s živým orchestrem, je na světě téměř unikát.

Kontakt: www.sanremojunior.cz

Klíčová slova ČR-Slovensko-zábava-pop-hudba-děti

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.