Giacomo Nizzolo ovládl těsný dojezd závěrečné etapy Kolem Ománu

nabor

Ital Giacomo Nizzolo zaznamenal první výhru v novém dresu týmu Dimension Data. V těsném dojezdu porazil krajany Sonnyho Colbrelliho (Bahrain-Merida) a Davide Balleriniho (Astana). Celkové prvenství bez problémů uhájil Alexey Lutsenko (Astana) a obhájil loňský triumf.

V závěrečné etapě probíhal tvrdý boj o únik. Po šesti kilometrech se na čele usadil Nathan Van Hooydonck (CCC). Za ním pokračovaly útoky. Odskočit dokázali ještě Stijn Vandenbergh (AG2R), Adam de Vos (Rally UHC) a Alexis Guerin (Delko Marseille Provence). Peloton ještě zkusil tuto čtveřici eliminovat, ale bez úspěchu.

Přibližně v polovině etapy přišel pád v pelotnu. To znamenalo konec závodu pro jednoho z největších favoritů dojezdu – Alexandera Kristoffa (UAE Team Emirates).

Únik dlouho odolával a pohlcen byl až čtyři kilometry před cílem. To v pelotonu na čele pracovali borci Direct Energie. Jenže jejich spurter Niccoló Bonifazio se do boje o výhru vůbec nezapojil. O tu bojovali jiní Italové.

Do cíle nakonec dojel první Giacomo Nizzolo. Dlouholetý spurter Treku-Segafredo přešel letos k Dimension Data a pokřtil svůj nový dres první výhrou. Druhé místo bral ve fotofiniši Sonny Colbrelli a třetí byl těsně Davide Ballerini.

Balleriniho týmový kolega Alexey Lutsenko dnes neměl problém uhájit trikot lídra. Kazašský mistr dokázal obhájit svoji celkovou výhru na tomto podniku.

6. etapa odstartuje 1.1.1970 z . dlouhá km startuje v 10:30. Předpokládaný dojezd je v 17:25.

Zdroj obrázku: cyclingnews (2017): Lutsenko wins the Tour of Oman, http://www.cyclingnews.com/races/tour-of-oman-2019/stage-6/results/ (21. 2. 2019)