Politické funkce v Lomu spolknou o devět milionů víc!
Radnice v Lomu. Opozičním zastupitelům zde nedali prostor v radniční tiskovině. Ilustrační foto
Litvínov

Lom – Server e-mostecko.cz dává v tomto článku prostor politické opozici města Lomu. Ta se se svým příspěvkem nedostala do místních radničních novin. Město jim kritický text odmítá otisknout.

Svobodní k prosincovému zastupitelstvu: Nejdůležitějším bodem, u kterého se rozjela debata, bylo schvalování rozpočtu města na rok 2019. Svobodní, ani ostatní opoziční zastupitelé, pro tento rozpočet nehlasovali. Hlavním důvodem bylo navyšování odměn za politické funkce. Jen na příští rok počítá tento rozpočet s výdaji na odměny pro místní politiky se 3,4 miliony korun, což je o 1,2 milionu více než v minulém roce.

S výhledovým rozpočtem pro toto volební období dělá navýšení na odměnách oproti prvnímu volebnímu období naší paní starostky bezmála 9 milionů korun. Hlavní důvod navyšování nám vysvětlil Ing. Bronislav Schwarz svým vyjádřením: „Hold možná šidíme tohle město.“ Pokud prý chce dát a slíbil svým lidem, kteří kandidovali, že za komise dostanou místo tisícovky dva tisíce, tak je prostě mají.

Na zastupitelstvu uváděl Vladimír Urban jako příklad hospodaření a výši odměn pro porovnání stejně velká města, kde si politici za rok 2019 přijdou na 1,6 milionu, což je téměř o 2 miliony méně než příjem lomských politiků. Ani v Oseku s dvojnásobným rozpočtem si politici tak štědře nenadělují jako v Lomu.

Nedávno jsme četli článek, jak se kolega Schwarz domáhá dle svého pohledu spravedlnosti a v případě výhry soudního sporu se státem, postaví v Lomu hřiště a ušetří městu. Nechápali jsme, jak může něco takového myslet vážně, když stačilo na ustavujícím zastupitelstvu zvednout ruku a hlasovat pro naše návrhy na zachování odměn a mohlo město letos postavit taková dětská hřiště pomalu dvě.

  • Strana svobodných občanů Lom
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru