Hlavní navigace

RRTV udělila společnosti MTV Networks devět satelitních licencí, převážně pro irský trh

22. 2. 2019

Sdílet

satelit, parabola

V Praze sídlící společnost MTV Networks získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání celkem devět nových licencí k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím družice na dobu dvanácti let. V rámci první z nich chce vysílat program nazvaný Comedy Central, koncipovaný jako „všeobecně zábavní program zaměřený na americkou produkci“. Jeho vysílání s časovým rozsahem 24 hodin denně by mělo být směrováno převážně na území Irska a hlavním jazykem bude angličtina.

PSALI JSME: Média by neměla ohledně Brexitu panikařit, náhlé vypnutí kanálů odporuje legislativě EU

Za stejných podmínek udělila Rada jmenované společnosti licenci pro program Comedy Central Extra, který je opět charakterizován jako „všeobecně zábavní program zaměřený na americkou produkci“. Jeho vysílání je určeno pro území Irska a vysílat chce v angličtina po dobu 24 hodin denně. Dvojici programů doplní ještě třetí pod názvem Comedy Central +1, který nabídne vysílání mateřské stanice s posunem o jednu hodinu. 

Čtvrtým schváleným programem je MTV, koncipované jako „hudební a zábavní televizní program pro mládež zaměřený na americkou a mezinárodní produkci“ Také jeho vysílání bude směrováno na území Irska, vysílat bude v angličtině a to po dobu 24 hodin denně.  

Dalším programem, který získal satelitní licenci od tuzemské vysílací Rady, je MTV Music 24. Sám sebe charakterizuje jako „hudební televizní program pro mládež zaměřený na americkou a mezinárodní produkci“. Vysílání je určeno pro Rakousko, Chorvatsko, Dánsko, Finsko, Německo, Maďarsko, Izrael, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Malta, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Jihoafrickou republiku. Hlavním jazykem bude angličtina a časový rozsah vysílání je stanoven na 24 hodin denně.

Šestým programem, pro který společnost MTV Networks získala oprávnění vysílat prostřednictvím satelitních systémů, je Nick Jr. Too. Jeho program je zaměřený na americké pořady pro předškolní děti. Anglicky vysílající stanice je určena primárně pro irský trh vysílat chce 24 hodin denně.

Satelitní licenci získala i stanice Nicktoons, další „dětský televizní program zaměřený na americkou produkci“ určený pro irské diváky. Také jeho hlavním vysílacím jazykem by měla být angličtina a jako časový rozsah vysílání udává 24 hodin denně

Satelitní licenci získala i stanice Nick Jr. jako „program zaměřený na americké pořady pro předškolní děti“. Vysílání je primárně určeno pro území Irska, probíhat bude v angličtině a to po dobu 24 hodin denně. 

Pro irský trh je určeno i vysílání stanice Nickelodeon, dalšího dětského televizního programu zaměřeného na americkou produkci. I ten v žádosti o udělení licence uvedl jako hlavní jazyk angličtinu a časový rozsah vysílání 24 hodin denně.

Rada registruje společnost MTV Networks jako provozovatele převzatého vysílání šířeného prostřednictvím družice na území následujících států – Irsko, Albánie, Andorra, Rakousko, Bělorusko, Belgie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Německo, Řecko, Maďarsko, Indonésie, Izrael, Kyrgyzstán, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Makedonie, Malajsie, Malta, Mikronésie, Mongolsko, Černá Hora, Myanmar, Nizozemsko, Norsko, Filipíny, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko, Samoa, Srbsko, Singapur, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Tchaj-wan, Thajsko, Tonga, Turecko, Ukrajina a Spojené arabské emiráty. Jak registrované programy uvádí společnost zahraniční stanice MTV Base, MTV Classic, MTV Hits, Club MTV, MTV Music (ROI feed), MTV ROCKS, MTV OMG, VH1 a MTV Live HD.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).