Tereza Janovská
22. února 2019 • 11:30

Boj o každý gram! Pudilová musela při vážení na UFC do naha, sušila i vlasy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasu už nic nebrání, ale bylo to jen tak tak! Jediná česká zástupkyně na UFC Fight Night v Praze Lucie Pudilová zvládla shodit do váhového limitu muší kategorie, oficiální vážení ale bylo pořádně dramatické. Domácí zápasnice si na váze musela dokonce sundat i spodní prádlo, váha ale nakonec kýžených 126 liber (57,15 kilogramu) ukázala. Ke 125 librovému limitu se totiž připočítává librová tolerance. Její americká soupeřka Liz Carmoucheová navážila bez problémů 125 liber.



Sice s odřenýma ušima, ale přece. Česká zápasnice Lucie Pudilová se poprvé v UFC představí v muší váhové kategorii, tedy v té nižší, než bojovala doposud. Ještě zhruba 24 hodin před oficiálním vážením přiznala, že musí shodit pět kilogramů a doufala, že se jí je podaří přes noc vypotit. A podle všeho to nešlo úplně hladce.

Ještě ve dvě ráno totiž trenér Pudilové Ladislav Erdélyi na Facebooku prozradil, že ještě nejsou na požadované úrovni. „Na úpravě váhy neustále pracujeme. Tento první boj zmákneme...“ vzkázal.

Místo uklidnění však přišly obavy, aby s laděním váhy nakonec nebyl problém.

Pudilová musela do naha! Dramatické vážení před UFC nakonec zvládla
Video se připravuje ...

Přestože měla v plánu jít na váhu mezi prvními, nakonec šla až mezi posledními. „Ještě si fénuje vlasy,“ zaznělo od členů jejího týmu. Na samotnou váhu dorazila značně unavená a vyčerpaná, aby splnila váhový limit, musela se dokonce svléknout do naha a nechat se zakrýt jen ručníkem.

Výsledek? 126 liber (zhruba 57,15 kg), tedy o libru více, než je povolený limit. A právě jedna libra (necelých půl kilogramu) navrch je od UFC tolerována, takže se Pudilové podařilo těsně splnit váhový limit.

To její soupeřka s vahou žádné trable neměla. S předstihem hlásila, že se na váze drží stále a nebude ani nic přibírat. Jejich vzájemnému zápasu, který se uskuteční v sobotu 23. února v pražské O2 areně, tak už nic nebrání.

Lucie Pudilová musela na vážení do naha, ale limit splnila
Lucie Pudilová musela na vážení do naha, ale limit splnila

UFC už je v Praze! Pudilová měla největší aplaus, Polák nacvičil češtinu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud