Hlavní obsah

Baseballista v plné rychlosti chytil míč, narazil do plotu a předvedl ukázkové salto

Lynchburg/Praha

Sprintoval pro vysoký míč. Chytil ho a pak to přišlo. Baseballista Ayden Kerreker během utkání americké univerzitní ligy předvedl své parádně rychlé nohy, když dokázal dosprintovat pro vysoký foul ball. Míč sice zachytil a pálkaře vyautoval, v plné rychlosti ale narazil do plotu. Hráč tak kromě famózního zákroku předvedl i nechtěný přemet.

Foto: Steve Mitchell, Reuters

Vnější polař chytá míč během baseballového tréninku. Ilustrační foto.

Článek

Univerzitní střetnutí týmů z Virginie a Severní Karolíny nabídlo nevídaný kousek. A mladému baseballistovi při něm rozhodně nechyběl zápal pro hru.

Na začátku čtvrté směny poslal pálkař týmu Wake Forest tvrdý odpal, který mířil mimo výseč. Pravý vnější polař z virginské univerzity Kerreker se rozhodl nevzdat souboj o zdánlivě ztracenou možnost vyautovat protivníka chycením balonu. K jeho smůle při tom v plné rychlosti narazil do plotu Lynchburgského hřiště. Náraz ho katapultoval ven z pole.

Oba celky hrají Atlantickou konferenci univerzitního baseballu. Američtí talenti se skrze propracovaný vysokoškolský systém studentských týmů snaží prosadit do nejvyšší americké soutěže Major League Baseball. Tam na ně mnohdy čeká hvězdná kariéra, ale síto bývá neúprosné. Mladý vnější polař předvedl během situace obrovské odhodlání, a to se za mořem cenní.

Reklama

Související témata: