Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Senat MD 1 zezadu 220219

7.4.2019: Poděkování kardinála Dominika Duky plk. v.v. Josefu Musilovi - 11.4.2019: Poděkování AP plk. v.v. Josefu Musilovi ze dne 11.4.2019

Karl Jaspers: „Úpadek humanismu vedl k nacismu a komunismu.“

Dnes jsem stěhoval za pomoci zaměstnanců Sněmovny výstavu o zločinech z roku 1968 do Senátu. Při odchodu jsem si všiml POZVÁNKY na Seminář o zločinechSenat MD 2 paneliste 220219 komunismu s podrobnými  INFORMACEMI. Bylo plno, ale po oznámení, že se zúčastním za média a budu stát, mi byl vstup umožněn.

Přišel jsem právě na začátek diskuse. Pořídil jsem zvukový záznam. První dotaz studenta byl skvělý. Do diskuse jsem se zapojil dvěma příspěvky (7:25 min.+ 14:40 min), kdy při druhém už mne předseda Mladých demokratů Mgr. Jiří Klindera nepřímo vyzval k ukončení mého vystoupení: „Prosím omezme se pouze na dotazy.“ (předseda Mladých demokratů a asistent europoslance). Připomněl jsem i výstavu „Čečna konečné řešení“, kterou jsem nechal přivézt z EP. Vážil jsem si potlesku po mých vystoupeních. ČT byla na místě a podle očekávání v Událostech ČT nic ze semináře neukázala, ačkoliv tématu zločinů komunismu se věnovala.

Senat MD 3 panel 220219Jistě by mne Mladí demokraté poslouchali rádi déle, kdyby byl čas, nebo jsem byl mezi panelisty. Připomněl bych jim, že prvním místopředsedou Sněmovny byl zvolen v tajnémSenat MD 4 predseda MD 220219 hlasování 75% „demokratického“ parlamentu předseda KSČM Vojtěch Filip, usvědčený agent StB FALMER. Média samozřejmě mlčela, zato o premiérovi „éstébákovi“ se mohou upsat?! Stejně tak média mlčela o tiskové konferenci senátorů Jaromíra Štětiny a Martina Mejstříka, kteří před lety fakty dosvědčili udavačskou činnost agenta StB Vojtěcha Filipa. Mimochodem ve Sněmovně se konala presentace zájemců o dostavby jaderných bloků. Pořadatelem byl hospodářský výbor, který vede Radim Fiala z Hnutí SPD, kdy záštitu převzal Vojtěch Filip?! „Komunismus je 90% taktiky a 10% ideologie“, řekl kdysi Jan Masaryk…

Po přestávce MD shlédli známý film SOVIET STORY o masových zločinech komunismu. Mnohdy o zločinech a hrůznosti komunistického režimu vypoví více zločin spáchaný na jednom člověku a jedné rodině, než dokumenty o milionech obětí. Viz pořad Reportérů ČT o Josefu Hořejším – dělník, který vybudoval úspěšnou firmu a byl nakonec komunisty popraven. Bohužel dokumentu chybí to, co je vždy součástí podobných dokumentů ve vyspělých zemích s nezávislými médii – kdo jmenovitě pana Hořejšího odsoudil? Kdo pronásledoval jeho rodinu až do konce roku 1989? Jak žijí a co dělají dnes tito „lidé“?! Málokterý dokument vykazuje takovou sílu o tom, co byl zločinný komunistický režim. Mimochodem firma pana Hořejšího byla přejmenována na LIBERTA a její historie skončila odsouzením bývalého ministra Ivo Svobody! Nepochybně by byla firma pana Hořejšího dnes úspěšná, známá po celém světě a s patřičným prospěchem pro Mělník i pro naši zemi…

Senat MD 5 zpredu 220219Uvítal jsem, kdy mne několik členů po skončení diskuse vyhledalo, kladli otázky a ptali se na knihy prof. Josefa Kalvody Genese Československa a Alexandry Alvarové Průmyslová Senat MD 6 CT 220219lež. Na vernisáž výstavy v Senátu dne 26.2.2019 slíbili přijít.

Poznal jsem mezi mladými několik s upřímným zájmem o politiku, ale nemohu vyloučit, že se jedná o účelovou „přípravnu“ budoucích politiků patřičně připravovanou tzv. „deep state“, aby byl dosavadní trend v politice uchován a zajištěn novými lidmi. Bylo by jistě zajímavé zjistit kolik z rodičů účastníků semináře bylo členy KSČ, kolik jich pochází z podnikatelských, resp. bohatých rodin, zda se vypracovali od nuly, či patří k „elitě“ 90-tých let?   

Po vzniku ČSR řekl německý velvyslanec Walter Koch: „Největší hybnou silou této země je strach.“ Opět začíná ovládat naší zemi. Máme ho v sobě zakořeněn spolu s malou sebedůvěrou, která ovládání společnosti usnadňuje. Projevil se u Mladých demokratů, kdy nikdo z nich, i přes výzvu, neřekl svůj názor do připraveného mikrofonu a raději zůstali sedět podvědomě na místě v „ochraně davu“, včetně dospělých. Ne všichni při svých dotazech vstali a  pouze jeden dotaz prvního účastníka diskuze byl stručný, jasný a tzv. „natvrdo“ ve věci odkazu Jana Palacha a jak jsme se vypořádali s komunisty.  

Nemůžeme se proto divit, že naše armáda za 100 let nikdy nebojovala a odevzdala zbraně nacistům, ani tomu, že zaplňujeme vždy náměstí a tleskáme těm, co jsou právě u moci – od demokratů, nacistů či komunistů. Jako jediní jsme si komunisty zvolili dobrovolně a jako poslední se jich – bez potrestání – „zbavili“. České rovnostářství je zhoubné a vede nutně ke vládě zla. Vše začíná výchovou, vzděláním, osobním příkladem – a hlavně objektivním, nezávislým informováním veřejnosti médii. Teprve potom se mohou dostat do vedení země lidé, kteří ji budou sloužit ku prospěchu všech.

„Zeman dal Soukupovi hodinky značky PRIM. Noviny to roztrubují více jak Palachův odkaz.“ KM. Jedna věta vypovídá vše o duchovním a mravním stavu země.

 

Jan Šinágl, 22.2.2019

* * *

MY A ONI

Je rok po smrti Jána Kuciaka. Změnilo se na Slovensku něco? Ano. Ti co měli něco společného s temným zločinem už ve vládě nejsou. Další lidé jsou ve vazbě a pátrá se dál. Skvělý president Kiska i když mu končí mandát je národem uznáván jako státník.

Je padesát let po smrti Jana Palacha. Zemřel 19. ledna 1969.  Změnilo se v Česku něco? Zvonili jsme klíči a  přidali se k ostatním. O nás bez nás byla rozdělena republika. Ti kteří poslechli diktát cizího státu, jsme ponechali v parlamentě i po převratu. Zločinci kteří podepisovali rozsudky smrti jsme neodsoudili ačkoliv jejich činy jsou nepromlčitelné. Nastaly jen škatule hejbejte se. Pan Šlechta musel ze svého postu pryč. Generál Tuhý dostal post na Slovensku. Komunisté posílili. Člověku sídlícímu na  Hradě, jsme i po druhé dali většinu .

Zbyla  jednodenní pieta, pro kterou jsi vážený Jane dobrovolně svůj život neukončil.

Nejsme tě hodni.

 

Mrzílek, 22.2.2019

* * *

Sněmovna 4.2.2019: Opět médii ignorovaná (v pořadí devátá) vernisáž výstavy k 50.výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy z roku 1968

Senát 26.2.2019: zapomenuté komunistické zločiny z let 1968, 1969 a 1989

17.2.2019: Sněm Hnutí ANO (Akce Nespokojených Občanů)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)