Premier League - souhrn 27. kola

22.02.2019, 22:41, aktualizováno 24.02.2019, 17:03
Komentáře a souhrny
Šlágr mezi Manchesterem United a Liverpoolem skončil bez gólů. Arsenal doma přehrál Southampton. Tottenham překvapivě odjel s prázdnou z Burnley a nevyužil možnost, aby se přiblížil vedoucí dvojici. Newcastle naplnil roli favorita proti Huddersfieldu. Druhou výhru v řadě zaznamenal Watford, v Cardiffu dominoval a zvítězil 5:1. Jen o gól méně vstřelil Crystal Palace v Leicesteru. Radost zavládla rovněž v táboře WHU, a to po derby s Fulhamem...

Arsenal FC - Southampton FC 2:0

24.02.2019 15:05

Góly: 6. Alexandre Lacazette, 17. Henrich Mchitarjan

Silná domácí forma vydržela Arsenalu i v nedělním střetnutí proti Southamptonu. Kanonýři si po výsledku 2:0 připsali na Emirates Stadium již sedmou ligovou výhru v řadě za sebou a úspěšně zůstávají v boji o umístění do čtvrtého místa, zaručující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Vše podstatné se událo v prvním poločase, kdy se prosadili Lacazette s Mchitarjanem. Saints naopak zůstávají na sestupové osmnácté příčce.

Oba týmy se do zápasu pořádně obuly hned od úvodních minut a velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Jako první měli blízko k průlomu skóre hosté, když se Nathanu Redmondovi podařilo obelstít ofsajdovou past, jenže tváří v tvář Berndu Lenovi anglický forvard neuspěl. Neproměněná příležitost Redmonda zamrzela dvakrát tolik sotva minutu nato, když se vedení ujal Arsenal. Iwobiho centr z levé strany proplachtil pokutovým územím až k Henriku Mchitarjanovi, jehož rána z voleje sice mířila mimo tři tyče, ale Alexandre Lacazette ji dokázal pohotově tečovat zblízka do brány.

Saints zareagovali dalšími dvěma střeleckými pokusy, jenže Armstrongovu hlavičku zastavil Kolašinac a šanci Targetta lapil pozorný Leno, zatímco domácí byli v koncovce i napodruhé nekompromisní. Takřka jako přes kopírák Arsenal skrze aktivního Iwobiho poslal přízemní pas do šestnáctky, kde na zadní tyči číhal opět Mchitarjan a tentokráte již povedenější ranou překonal Anguse Gunna sám.

Povedený výkon domácích mohl záhy korunovat Lacazette, jehož vyslal do úniku výtečným pasem Granit Xhaka, ovšem Jan Bednarek na poslední chvíli stačil francouzskému střelci vpadnout pod nohy a jeho ránu zablokovat. Ještě větší příležitost měl Lacazette pět minut před poločasovým odchodem do kabin, když si obrana Saints nedokázala poradit s kvalitním centrem Lichtsteinera a Sead Kolašinac Lacazetta vybídl k zakončení z hranice malého vápna. Ten však k údivu Emirates Stadium až přílišně podebral míč a přestřelil. Když pak jeho další střelu po další dobré práci Kolašinace dokázal Gunn vyrazit, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích, které mohlo být snadno ještě vyšší.

Hosté po změně stran vyběhli hned s dvěma novými hráči po osmi minutách mohl utkání zdramatizovat James Ward-Prowse, jenž slibně vypálil po laciné ztrátě Xhaky, ale jeho pokus nakonec skončil těsně vedle. Arsenal záhy musel přeskládat svou obrannou čtveřici vinou zranění Stephana Lichtsteinera, jehož na kraji obrany zastoupil Shkodran Mustafi a pozici stopera obsadil z lavičky Laurent Koscielny.

Přestože Saints pokračovali ve zlepšeném výkonu a těšili se po změně stran územní převaze, dostat se Arsenalu na dostřel jediného gólu se jim nepodařilo. Blízko k tomu měl na samém sklonku druhé půle Matt Targett, ale Bernd Leno obstál i tentokrát a vychytal teprve své třetí čisté konto sezony.

Více informací k zápasu

Manchester United - Liverpool FC 0:0

24.02.2019 15:05

Góly: -

Dlouho očekávaný zápas mezi odvěkými rivaly z Manchesteru a Liverpoolu nenabídl příliš pohledného fotbalu a skončil bezbrankovým výsledkem, domácím Red Devils se navíc zranila hned trojice hráčů.

Během prvních dvaceti minut diváci opravdu neviděli mnoho zajímavého, hra byla vyrovnaná, ovšem bez větších šancí na jedné či druhé straně. Nejblíže k brance byl Salah, ale přes obránce ve velkém vápně přejít nedokázal, jeho pozdější přímý kop skončil vysoko nad břevnem. Potom se navíc začala hra kouskovat, Ole Gunnar Solskjaer musel hned třikrát vynuceně střídat, a to kvůli zdravotním problémům trojice záložníků Herrery, Maty a Lingarda. Komplikacím se ale nevyhnul ani Jürgen Klopp, jenž musel ze hřiště stáhnout Firmina.

Právě Lingard, který až v průběhu zápasu na hřišti nahradil Matu, se zranil při asi nejzajímavějším momentu prvního poločasu, když jej Lukaku vysunul a Lingard se objevil zcela sám před Alissonem. Anglický záložník se brankáře pokusil obejít, při čemž si pravděpodobně přivodil nějaké zdravotní neduhy. Alisson musel zasahovat ještě jednou, a to proti hlavičce Lukaka.

Po poločase se po standardce dostal k ohrožení brazilského gólmana i Pogba, jenže se předtím nacházel v postavení mimo hru. O chvíli později pálil z úhlu Rashford, ovšem trefil pouze boční síť. Příležitost si po sedmdesáti minutách hry vypracoval i Liverpool, po Milnerově rohu se dostal k hlavičce Sturridge, jehož prudký pokus však skončil mimo prostor tří tyčí.

Nakonec se alespoň jednou přece jen dostal míč za záda Alissona, když si jej tam ukázkově napálil jeho spoluhráč Matip, trefa ale nemohla být uznána. Po přímém kopu totiž do nebezpečného prostoru posílal míč Smalling, který se nacházel v ofsajdovém postavení.

Pro Reds je tak tento výsledek komplikací v boji o titul, neboť jedenáct kol před koncem už mají náskok pouhého jednoho bodu na Manchester City. Rudí ďáblové čtvrté místo po tomto kole neudrží, už nyní se před ně dostal Arsenal a po dorovnání počtu zápasů tak může učinit i Chelsea.

Více informací k zápasu

Leicester City - Crystal Palace 1:4

23.02.2019 18:30

Góly: 64. Jonny Evans - 40. Michy Batshuayi, 70. Wilfried Zaha, 81. Luka Milivojević (pen.), 90+3. Wilfried Zaha

Již skoro dva měsíce a sedm zápasů trvá čekání Leicesteru City na vítězství. Lišky nestačily ani na Crystal Palace v souboji tabulových sousedů a vidina evropských pohárů se jim nadále rozplývá. Branku za ně vstřelil stoper Evans, na druhé straně se prosadili Batshuayi, Milivojević a dvakrát Zaha.

Domácí měli o něco více ze hry a po osmi minutách se do první šance dostal Vardy, jenže hlavičkoval těsně nad. Vardy poté našel na vápně Maddisona, jenž pro změnu vypálil vedle. Dlouhé minuty se následně hrálo bez jakéhokoliv většího vzrušení, až zhruba pět minut před koncem poločasu udeřili zničehonic hosté.

McArthur z velké dálky napřáhl, nastřelil nohu svého spoluhráče Batshuayie a brankář Schmeichel na tuto změnu směru nedokázal reagovat. A jelikož se neujala na druhé straně ani Tielemansova střela, odcházeli do kabin výrazně spokojenější Hodgsonovi svěřenci.

Leicester se na úvod druhé půle snažil soupeře zatlačit, k brance ovšem nevedla ani Maddisonova střela po hodině hry. Až o něco později přišel dlouhý aut ze strany, po dlouhé hlavičkované dostal míč na nohu Barnes, jenž vyzval Evanse a ten překonal Guaítu.

Eagles ale s odvetou nečekali dlouho a po dalších pěti minutách hry poslal McArthur přetažený centr na Wilfrieda Zahu. Ten se před Schmeichelem objevil zcela sám a povedeným volejem jej propálil. Prosadil se tak při třetím ligovém startu v řadě.

A pro Foxes bylo ještě hůře. Dánský gólman v jejich službách sice zlikvidoval Batshuayiovu ránu, následně však Evans zfauloval ve vápně Schluppa a sudí odpískal penaltu. Té se tradičně ujal Luka Milivojević, poslal Schmeichela na druhou stranu a s přehledem proměnil.

V samotném závěru, když chyběly desítky vteřin do posledního hvizdu rozhodčího, ztratil Maguire na polovině hřiště míč. Ayew vysunul Zahu, který i přes Schmeichelův dotyk procpal balón do sítě a sedmým gólem v sezóně zpečetil vítězství Orlů. Ti se tak za svého dnešního soupeře dotáhli na rozdíl pouhých dvou bodů, přičemž na sestupové příčky už mají náskok dvou výher.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers 1:1

23.02.2019 16:00

Góly: 14. Joshua King (pen.) - 83. Raúl Jiménez (pen.)

Zasloužená remíza po třech penaltách a urputném boji se zrodila v souboji Bournemouthu s Wolverhamptonem.

Wolves se již v prvních sekundách ujali iniciativy ve vedení tempa zápasu. V úvodních pěti minutách zahrávali tři rohové kopy. Ale ani z jednoho se jim nepodařilo přímo ohrozit branku Cherries.

Paradoxně přes tlak hostí v úvodu utkání se do první nebezpečnější situace dostali domácí, ale Solankeho hlavička nebyla přesná. První branka utkání padla ve dvanácté minutě. Střelec branky - Raul Jimenéz se ale radoval jen několik vteřin, protože byl pískaný faul napadajícího Joty, který mu míč předložil.

Na opačné straně ale o minutu později branka padla také a na rozdíl od té první, nebyl důvod k jejímu odvolání. Moutinho ve vápně brnknul o nohy Kinga, který poté nařízený pokutový kop proměnil.

Hráči Wolverhamptonu, kteří se nechtěli nechat nepříznivým skóre v úvodu zápasu rozhodit, se vrhli do útoku. A byli ochuzeni o jasnou penaltu, když se míč svezl po ruce jednoho z obránců Cherries. Celý incident se pravděpodobně odehrál v mrtvém úhlu pro hlavního sudího , jeho asistentovi pak zřejmě ve kvalitním výhledu zabránilo slunce, které zalívalo polovinu hrací plochy. A tak i se i přes protesty Vlků zahrával pouze rohový kop, ze kterého nic nevzešlo.

Ke konci poločasu se dvojice útočníků Wolves dostala do zajímavé situace. Jota pláchl svým strážcům a stříleným centrem hledal Jimenéze. Ten ale bohužel pro něj nezvládl na míč dosáhnout.

Na druhé straně si v nastaveném čase vypracovali domácí šanci hezkou kombinací, ale Nathaniel Clyne v samotném závěru akce poslal přihrávku místo na nohu spoluhráčů do rukou Patricia.

Na začátku druhé půle obdobně jako v té první, zahrávali Wolves několik rohových kopů za sebou. Tentokrát se již dostali do zakončení, ale ani jednou nemířili mezi tři tyče. Po nepovedeném výkopu Ruie Patricia se do obrovské šance dostal Dominic Solanke, který mohl vstřelit svoji první branku v červenočerném dresu. Naznačením střely vyřadil svého obránce a ocitl se sám před Patriciem. Střela ale nebyla dostatečně umístěná a portugalský brankář ji zvládl zastavit svou nohou.

Jordan Ibe se dostal do obrovské šance a mohl zvýšit skóre a dost možná tak utnout odpor Wolverhamptonu. Ale ani jemu nepřálo štěstí. A mohl své neproměněné šance litovat. Protože hosté se dočkali zasloužené penalty. K puntíku se postavil Jimenéz, s ledovým klidem si počkal na Borucův pohyb a míč poslal do jeho protipohybu.

A penaltovým žním nebyl konec. Na druhé straně byl Fraser faulován zřejmě těsně před pokutovým územím, ale rozhodčí i přes to nařídil třetí penaltu v utkání. Josh King si věřil a šel si pro druhý gól. Ale balón od jeho kopaček vyrazil na cestu k pravé štangli, od té se odrazil a stav utkání byl stále 1:1.

Hrálo se nahoru dolů, pastva pro oči. Především střídající Adama Traore naprosto změnil tempo utkání.

Ale ke změně skóre už nedošlo. V závěru plném napínavých momentů pak došlo i k jednomu úsměvnému, když hráče pokropil zavlažovací systém, který v páté minutě nastavení začal odvádět poctivě svou práci. Ani tato kuriozita už ale na výsledku utkání nic nezměnila a oba celky se rozešly spravedlivou remízou.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Huddersfield Town 2:0

23.02.2019 16:00

Góly: 46. Salomón Rondón, 52. Ayoze Pérez

Trápení Huddersfieldu nebere konce. Na půdě Newcastlu si Terriers připsali již třináctou prohru z posledních čtrnácti zápasů a zůstávají tak po výsledku 2:0 přikovaní ke dnu ligové tabulky. To družina Rafaela Beníteze slaví již třetí domácí výhru za sebou a úspěšně se sestupovému pásmu vzdaluje. Klíčovým momentem utkání bylo brzké vyloučení hostujícího Tommyho Smithe, které Newcastle potrestal dvěma slepenými góly v úvodu druhé půle.

Konečné skóre mohlo být ještě daleko výraznější, neboť dominance Magpies byla obzvláště po změně stran neoddiskutovatelná, ovšem střídající Kenedy s Longstaffem trefili pouze brankovou konstrukci a tyč huddersfieldské brány zvonila dvakrát i v poločase prvním. Tak jako tak mohou být domácí spokojeni se ziskem tří bodů i výkonem své rekordní posily Miguela Almiróna, jenž absolvoval plnohodnotný debut v novém dresu a vedl si před nadšenými tribunami St. James‘ Parku náramně.

Almirónovi v sobotu odpoledne k dokonalému výkonu chyběl snad jen vlastní střelecký zápis, který mohl přijít již ve dvanácté minutě, kdy jeho samostatný únik po lahůdkové akci skončil na tyči, kterou záhy orazítkoval i dorážející Salomon Rondón. Newcastle se však smůlou v zakončení nenechal rozhodit, pokračoval v tlaku, a právě na aktivním Almirónovi se ve dvacáté minutě vykartoval huddersfieldský kapitán Smith, který po nešetrném zákroku na lednovou posilu z Atlanty uviděl rovnou červenou kartu.

Do přestávky ještě Terriers dokázali úspěšně vzdorovat a uhájili čisté konto i díky tomu, že Rondón těsně před odchodem do kabin zahodil výbornou hlavičkovou příležitost, ovšem útočník Newcastlu si všechno bohatě vynahradil okamžitě po změně stran. Ze hry od úvodního výkopu ještě neuplynula ani celá minuta, když se Rondón ocitl na konci kombinace Longstaffa, Yedlina a Haydena a zabořil míč zblízka do sítě.

Sotva šest minut nato se pak Rondón ujal role nahrávače, precizním pasem vybídl k zakončení Ayozeho Péreze a poslední zbytky huddersfieldského odporu byly rozmetány na prach. Po zbytek druhé půle se již hrálo pouze na jednu branku a zdálo se, že třetí gól je jen otázkou času, avšak Kenedyho ukázková rána z voleje skončila jen na brankové konstrukci a stejně dopadl i neméně povedený kroucený pokus Longstaffa.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Tottenham Hotspur 2:1

23.02.2019 13:30

Góly: 57. Chris Wood, 83. Ashley Barnes - 65. Harry Kane

Remízovat neumí a dneska to holt na výhru nebylo. Tottenham tedy v Burnley zákonitě musel prohrát a zase se stáhnout z hrdé pozice týmu, který vyvíjí tlak na celky bojující o titul. Manchester City a Liverpool si nyní mohou trochu odfrknout, po gólech Barnese a Wooda je teď Premier League zase spíš závod dvou koní.

Vynikající forma, čtyři ligové výhry v řadě nebo deset triumfů z posledních dvanácti klání. K tomu navíc suverénní vítězství 3:0 v osmifinále Ligy mistrů nad Dortmundem a návrat klíčové hvězdy Harryho Kanea. V Tottenhamu byla skvělá nálada a tu měl umocnit zápas v Burnley - vždyť kdyby Kohouti uspěli i nyní, stáhnou náskok Man City na čele ligy na pouhé dva body! Jenže kokrhání dnes znělo tuze smutně...

A to třeba v prvním poločase nebyli Spurs horší. V úvodu zápasu sice Westwood přímo z rohu donutil Llorise k zákroku, ale jinak francouzský gólman zasahovat nemusel. I proto, že povedená rána Barnese šla těsně nad břevno. Tuze se do pauzy nenadřel ani Heaton, který se nejvíc bál při pokusu Kanea zpoza šestnáctky. Dokázal ji ale "vytlačit očima".

Po změně stran ale Heaton už musel zapojit i ruce. V padesáté minutě to byl zase Harry Kane, kdo z uctivé vzdálenosti vypálil nádhernou ránu - a patrně by zaplula do šibenice, kdyby jí dráhu nezkřížila vytrčená Heatonova paže. No a o sedm minut později bylo vymalováno na druhé straně. McNeilův rohový kop našel hlavu Chrise Wooda, a jelikož vytáhlého útočníka Foyth bránil pěkně mizerně, mohl se míč z jeho kštice odrazit od břevna za brankovou čáru.

Tottenham se nevzdal a brzy vyrovnal. Kdo jiný než Harry Kane si převzal autové vhazování Dannyho Rose a po krátkém úprku směrem na bránu překonal brankáře. Poslední slovo ale měli domácí. Ještě ne čtvrt hodiny před koncem - to McNeila vychytal Lloris. V 84. minutě ale Gudmundsson se štěstím protlačil milimetrový pas před bránu na Ashleyho Barnese a ten s povděkem zasunul míč do sítě - 2:1.

Více informací k zápasu

West Ham United - Fulham FC 3:1

22.02.2019 20:45

Góly: 29. Javier Hernández, 40. Issa Diop, 90. Michail Antonio - 3. Ryan Babel

Více než šest týdnů uběhlo od posledního vítězství West Hamu, nyní se po pěti zápasech bez výhry konečně dočkal, když udolal Fulham 3:1. Na úvod otevřel skóre hostující Babel, poté ale otočili postupně Chicharito, Diop a Antonio.

Hned po půlminutě přišla první obrovská příležitost. Po trestuhodném zaváhání Zabalety běžel Babel zcela sám na brankáře, tváří v tvář Fabianskému však selhal. Své zaváhání ovšem napravil za další dvě minuty. Seri fantasticky vyvezl míč a předal jej Sessegnonovi, ten parádně odcentroval a červenovlasý kanonýr se postaral o úvodní gól.

Srovnáno mohlo být brzy, jenže Issa Diop se hlavou po rohovém kopu trefil pouze těsně vedle brány. Po půlhodině už se Kladiváři dočkali. Rico vyboxoval centr velmi bídně, načež se k němu dostal Antonio. Jeho pokus byl ještě zblokován, na Chicharita už však čekala jednoduchá práce, kterou vykonal úspěšně a srovnal stav utkání.

A Fulhamu se obrana standardních situací nedařila nadále. Po dalším rohovém kopu krátce před koncem prvního poločasu vyšplhal nejvýše sám skákající Diop, jenž se tentokráte už nemýlil a poslal domácí celek do vedení. Krátce poté mohlo být ještě hůře, když po Snodgrassově centru zakončoval Antonio, gólu zabránil výborným zákrokem Rico, který tak napravil své předchozí zaváhání.

Druhá půle se nesla v notně nudnějším duchu a první vážná šance přišla až patnáct minut před závěrečným hvizdem. Lanzini si vyměnil míč s Arnautovicém a poslal míč na Snodgrasse, ten místo zakončení ještě vracel zpět Lanzinimu. Ze zdánlivě zahrané situace se vyklubala šance poté, co se Snodgrass znovu dostal k míči a povedeným centrem našel hlavu Arnautoviće, jehož vychytal Rico.

Rakouský forvard mohl zpečetit stav utkání i o deset minut později, jenže ani nyní neuspěl a jeho pumelici z ostrého úhlu zastavilo břevno. Nakonec se dočkal alespoň asistence, když se po jeho centru dostal k hlavičce Antonio a hlavou z úrovně penaltového puntíku definitivně potvrdil vítězství Hammers.

Ti se tak v tabulce posunuli na devátou pozici, zatímco Fulham je o deset příček níže a pokud se chce zachránit, čeká jej skutečně náročná práce.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Watford FC 1:5

22.02.2019 20:45

Góly: 81. Sol Bamba - 18. Gerard Deulofeu, 61. Gerard Deulofeu, 63. Gerard Deulofeu, 73. Troy Deeney, 90. Troy Deeney

Watford jasně přejel Cardiff a posunul s v tabulce na sedmé místo, Bluebirds naopak nevyužili možnost ještě víc odskočit sestupovému pásmu. Hlavní hvězdou utkání byl Gerard Deulofeu, jenž vstřelil hattrick a navrch si připsal jednu asistenci.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a po osmnácti minutách se dočkali zasloužené branky. Deeney vybojoval míč před pokutovým územím a k přesné střele se dostal Deulofeu, jehož pokus po zemí zapadl přesně k tyči. Za dalších jedenáct minut byl blízko vstřelení gólu i Deeney, jehož jedovatou střelu ale vyrazil brankář Bluebirds Etheridge.

Koncert Watfordu pokračoval i po změně stran. Nejprve zazářil Deulofeu. Ten v 61. minutě pláchl obraně Cardiffu a po kličce Etheridgeovi pohodlně zvýšil náskok svého týmu. Za další dvě minuty obral Capoue o balón Artura a opět vysunul do úniku Deulofea, jenž efektivně přehodil Etheridge a zkompletoval hattrick. Španělský šikula měl prsty i ve čtvrté brance svého celku. Tentokrát utekl po levé straně a předložil míč Deeneymu, který zlomil odpor domácích počtvrté.

Cardiff se alespoň čestného zásahu dočkal v 82. minutě. Ve zmatku vzniklém po rohovém kopu se nejrychleji zorientoval Bamba a z dorážky pokazil gólmanu Fosterovi čisté konto. Hosté ale ani v závěru utkání nedali obraně soupeře spát. V 86. minutě ještě trefil Cleverley z přímého kopu tyč. V nastaveném čase se však po Grayovi a Hughesovi dostal k míči v pokutovém území Deeney, jenž tak přidal svůj druhý gól v duelu a celkově pátý Watfordu.

Více informací k zápasu

Everton FC - Manchester City 0:2

06.02.2019 20:45

Góly: 45+2. Aymeric Laporte, 90+7. Gabriel Jesus

Hráči Manchesteru City zásluhou branek v nastaveních obou poločasů porazili Everton a vrátili se na první místo v Premier League. Druhý Liverpool je však pozadu jen o skóre a má zápas k dobru.

První nebezpečná situace zápasu přišla velmi brzy. K odraženému rohovému kopu se dostal Leroy Sané, jehož volej prosvištěl těsně vedle tyče. Po čtvrthodině vracel z levého křídla míč do ohně David Silva, Gündoganova rána byla ovšem zblokována. Znovu se tedy kopalo od rohového praporku a tentokrát se po propadnutí Pickforda dostal k hlavičce Laporte, jenže zamířil mimo.

Chvíli na to přišla obrovská šance hostů. David Silva vyslal přesný přízemní centr na Gündogana, jehož pokus orazítkoval břevno a odrazil se zpět do hřiště. To byl signál k probuzení pro Everton. Walcott z pravé strany odcentroval na Bernarda, jehož hlavičku zastavil Walker.

Poté se však znovu dostali do tlaku Citizens. Sané sklepl míč na Agüera, proti jehož pokusu se zaskvěl Pickford. Vzrušení bylo ovšem zbytečné, neboť předchozí přihrávka Fernandinha směřovala do ofsajdu. Pohroma pro domácí tak přišla až v nastaveném čase. David Silva se ujal exekuce přímého kopu, na jeho centr si naskočil Aymeric Laporte a nechytatelně zavěsil.

Do druhé půle vstoupili aktivněji Toffees. Digneho centr ze standardní situace směřoval na Zoumu, který ovšem míč pouze tečoval. Po následném rohu se k dalekonosné ráně dostal Gueye, Ederson ale míč lapil do rukavic. Mezery v obraně Evertonu málem přinesly Manchesterským druhou branku. Pickford se velice pozdě vydal za tečovaným centrem, ke kterému se dostal Bernardo. Domácím pomohla štěstěna, neboť tento pokus trefil anglického gólmana, následné nůžky Agüera zamířily kousek vedle konstrukce brány.

Po třech čtvrtinách utkání přišel obrovský závar hostí. Dlouhý pas si nalevo našel Sterling, po pěkné individuální akci trefil pouze obránce. Ten jako by to chtěl Sterlingovi vrátit a nastřelil míč do něj, díky čemuž se dostal ke střele nejprve David Silva a následně sám Sterling, aby jeho zblokovaný pokus proletěl těsně nad břevnem.

Asi deset minut před koncem se Evertonu naskytla šance vyrovnat. Walker trestuhodně ztratil míč a Richarlison se pokusil vyslat Tosuna, proti stál pozorný Ederson. Citizens dlouho nemohli vstřelit pojišťovací branku, pověstný hřebíček do rakve zatloukli až v posledních momentech. Otamendi balón vybojoval, De Bruyne udržel a poslal Jesuse. Ten brankáře loboval, a i když nejprve trefil jen tyč, z následné dorážky už se nemýlil a potvrdil vítězství svého mužstva.

Díky dvěma zaváháním Liverpoolu v řadě se tudíž Guardiolově družině povedlo navrátit do čela tabulky, soupeř zůstává na pozici deváté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC27206159:1566
2.Manchester City27212474:2065
3.Tottenham Hotspur27200755:2760
4.Arsenal FC27165655:3753
5.Manchester United27157552:3552
6.Chelsea FC26155645:2950
7.Watford FC27117939:3540
8.Wolverhampton Wanderers27117935:3440
9.West Ham United271061135:4036
10.AFC Bournemouth271041338:4834
11.Everton FC27961236:3933
12.Leicester City27951332:3832
13.Crystal Palace27861331:3530
14.Burnley FC27861331:4830
15.Newcastle United27771324:3428
16.Brighton & Hove Albion26761328:3927
17.Cardiff City27741625:5225
18.Southampton FC27591328:4624
19.Fulham FC27451826:6117
20.Huddersfield Town27252014:5011
Zbývající zápasy
24.02. 13:00Chelsea FC - Brighton & Hove Albion

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (639)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele