Nová hudba na druhou pořádá koncert a workshop

Cyklus Nová hudba na druhou je pořádán již od roku 2004. Následující koncert česko-bavorské hudby z tohoto cyklu se uskuteční 26. února 2019 v Koncertním sále Pražské Konzervatoře.
Nová hudba na druhou 2019

Projekt Nová hudba na druhou se daří organizovat již od roku 2004  za podpory Česko-německého fondu budoucnosti, Českého hudebního fondu, Nadace Život umělce a Českého rozhlasu Plzeň. Cyklus, který se zaměřuje na českou a německou skladatelskou tvorbu současnosti, je iniciován akordeonistou a ředitelem Pražské konzervatoře Ladislavem Horákem. Důraz je kladen zejména na originální tvorbu pro akordeon a komorní hudbu s účastí akordeonu.

Další významnou osobností celého projektu je německý skladatel Michael Emanuel Bauer z Mnichova, jehož díla můžeme v cyklu Nová hudba na druhou pravidelně slyšet.

Letošní koncert cyklu se koná 26. února 2019 od 19.00 hodin v Koncertním sále Pražské konzervatoře. Na programu zazní skladby M. E. Bauera, H. Beckera, J. Bezděka, N. Brasse, J. Nováka a P. Trojana v interpretaci Milana Poláka (klarinet), Járy Nováka (kytara) a Ladislava Horáka (akordeon). Na tomtéž místě se zároveň koná od 16.00 hodin workshop zúčastněných skladatelů i interpretů.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat