InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Letošní Bázumský pohár zná vítěze posledního závodu i celkové vítěze

 Autor: Ladislav Beran

    Autor: Ladislav Beran

ŠUMAVA – Devátý ročník Bázumského poháru je minulostí. Ve čtyřech závodech v něm soutěžili školou povinní neregistrovaní lyžaři. Poslední závod se uskutečnil včera na sjezdovce Nad kovárnou v Horní Vltavici. A ten určil konečné celkové vítěze. Zdejší trať patří v poháru k těm nejtěžším, ale děti ji nakonec zvládly dobře.

 

„Trať měla dvaadvacet branek a byla velmi těžká, protože po pátečním dešti a nočním mrazu řádně přituhla. Naštěstí domácí ji připravili již den předem," řekl hlavní rozhodčí Ladislav Beran. Nakonec dorazilo bezmála čtyřicet závodníků. A vítězi v posledním závodě se stali Jaroslav Mach, který tak dostal krásný dárek k narozeninám, Tereza Kabourková, Ondřej Sajfrýd, Veronika Nováková, Petr Sochor, Ludmila Kozlová, Jakub Valíček a Michaela Šulecová.

„Celkovými vítězi poháru v jednotlivých kategoriích pak jsou Jaroslav Mach, Tereza Kabourková, Adam Novotný, Julie Štěpányová, Matěj Cabejšek, který poslední závod odjel se zlomenou rukou a má za to u všech veliký obdiv, Ludmila Kozlová, Matěj Němec a Michaela Šulecová. Absolutním vítězem IX. ročníku se stala Michaela Šulecová z Prachatic, která letos bojovala s Jakubem Valíčkem a v závěru závodů dominovala," řekl Ladislav Beran.

Ceny předávali ředitelka závodu Zdeňka Lelková, Martin a Michal Černý a Lenka Řežábková za SKI klub Šumava Volary a závodníky dekoroval také místostarosta Horní Vltavice Tomáš Kantůrek, který dětem poděkoval za krásné výkony a rodičům za to, že je přivezli. „Máme tedy za sebou devět let solidní práce a již nyní se těšíme na desítku a hledáme nové spolupracovníky i nápady na zlepšení," dodal závěrem hlavní rozhodčí Ladislav Beran.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace