Sdruženář Frenzel má titul i z týmového sprintu, Češi byli desátí

ČTK ČTK
24. 2. 2019 14:48
Německý sdruženář Eric Frenzel vybojoval druhý titul z mistrovství světa v Seefeldu a sedmý v kariéře. Vítěz úvodního individuálního závodu a jeho parťák Fabian Riessle suverénně ovládli týmový sprint před Nory a domácími Rakušany. Tomáš Portyk s Janem Vytrvalem skončili desátí.
Eric Frenzel při SP v severské kombinaci 2015-16
Eric Frenzel při SP v severské kombinaci 2015-16 | Foto: Reuters

Třicetiletý Frenzel si ziskem sedmého titulu upevnil pozici nejúspěšnějšího sdruženáře v historii MS. Ve sbírce má také pět stříbrných medailí a dvě bronzové. Týmový sprint je v programu šampionátu počtvrté a pětinásobný celkový vítěz Světového poháru nikdy nechyběl na stupních vítězů. Po bronzu a stříbru nyní obhájil titul, před dvěma lety v Lahti byl jeho kolegou Johannes Rydzek. O dva roky mladší Riessle je mistrem světa potřetí.

Němci ovládli už skokanskou část a ve stopě si vypracovali bezpečný náskok, takže finišman Riessle si v cílové rovince mohl vychutnat ovace publika. Druzí skončili s osmisekundovým odstupem Jan Schmid s jistým vítězem SP Jarlem Magnusem Riiberem, bronz získali domácí Franz-Josef Rehrl a Bernhard Gruber. Schmid s Rehrlem stejně jako Frenzel zopakovali výsledek z individuálního závodu. Po skoku druzí japonští bratři Akito a Jošito Watabeovi zůstali bez medaile čtvrtí.

Vytrval s Portykem měli ztrátu 3:34 minuty, po skoku byli devátí, na konec první desítky je odsunuli ještě Američané. Na startu bylo patnáct dvojic.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Seefeldu (Rakousko):

Severská kombinace:

Sprint dvojic (velký můstek+2×7,5 km): 1. Frenzel, Riessle (Něm.) 28:29,5, 2. Schmid, J. M. Riiber (Nor.) -8,2, 3. Rehrl, Gruber (Rak.) -9,2, 4. J. Watabe, A. Watabe (Jap.) -56,4, 5. Kostner, Pittin (It.) -1:37,1, 6. Gerard, Laheurte (Fr.) -1:44,6, 7. Herola, Hirvonen (Fin.) -2:03,1, 8. Kupczak, Slowiok (Pol.) -2:30,4, 9. Fletcher, Loomis (USA) -2:56,8, 10. Vytrval, Portyk (ČR) -3:34,5.

 

Právě se děje

Další zprávy