InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Písničky, které ani čas neodvál. Už podvanácté

ZADNÍ ZBOROVICE - Josef Kalbáč a Vladislav Suda se řídí heslem "nikdy neříkej nikdy." A tak když vloni křtili v pořadí jedenáctý zpěvník Písniček, které ani čas neodvál, nevyloučili, že vznikne další, protože je naštěstí pořád ještě z čeho brát a kde písničky hledat. V neděli 24. února slavnostně představili díl dvanáctý. Jak už to při takovéto akci bývá, sál kulturního domu praskal ve švech. Josef Kalbáč dojatě přiznal, že ho tak hojná účast vyvedla z míry.

Hosty několikahodinového maratonu dechovek a lidových písníček byly kapely Kladenská heligonka, Babouci a Malá muzika Nauše Pepíka. Na scénu se po roce vrátila opět muzikantská rodina Vilánkových z Čestic, která se rozrostla o jednoho člena, dvouletou Aničku. Tatínek Jan své děti doprovází na harmoniku, bráškové Toník, Matěj a Jenda to skvěle umí s vozembouchy a nově s trumpetami. 

V novém zpěvníku je 59 písniček. Záštitu nad touto velmi oblíbenou akcí převzala hejtmanka JIhočeského kraje Ivana Stráská a Sbor dobrovolných hasičů Zadní Zborovice.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace