Zápas volejbalistek Dukly a Olympu byl předzápasem mužům Dukla Liberec - Olymp 3:1

Pod Ještědem se opět hrál pěkný a kvalitní volejbal, tentokrát s vítězným koncem pro domácí Duklu Liberec. První set vyhrály Pražanky, ale od druhého setu se obraz hry domácího týmu už zlepšil.  Kolektivní výkon, dobrá komunikace na hřišti, spolehlivost a minimum zbytečných chyb, důraz v útoku a na podání. To vše podle zprávy uveřejněné na webu Český volejbal zdobilo hru domácích volejbalistek, které na sety vyhrály 3:1.


SportovniListy.cz byly na místě děje ...





Domácí tým vstoupil do zápasu sice koncentrovaně, ale od stavu 24:21 se zopakovala situace z předchozích domácích utkání. Liberečanky daly šanci soupeřkám a ty duel dovedly do vítězného konce, 26:28.

Druhý a třetí set se odehrál podle stejné šablony. Nejdříve přetahovaná o každý míč, v druhém setu do stavu 15:15, ve třetím do stavu 11:11, pak zvýšený důraz domácího týmu především v útoku a díky tomu i jasné vítězství v setu - 25:20, 25:19.

Čtvrtý set už byl jasnou zprávou pro domácí hráčky, které dominovaly ve všech herních činnostech a zápas se tak dohrával v režii domácího celku, 25:15.

Jak říkám ...



"Dobrý kolektivní výkon, kdy jsme si na hřišti navzájem pomohly. Na hřišti se zlepšila komunikace mezi námi, což nám v minulých zápasech nefungovalo," řekla Nikola Pištěláková, kapitánka VK Dukla Liberec.

"Dobrý výkon týmu, především v útoku a na podání. Jediný delší výpadek jsme měli v koncovce prvního setu, po té jsme již hráli koncentrovaně až do konce zápasu," řekl Libor Gálík, trenér VK Dukla Liberec.

"První dva sety byly vyrovnané, tak trošku houpačka, chvíli jsme byly nahoře my, chvíli domácí.  Pak už v důležitých momentech uhrál rozhodující míče domácí celek," má jasno  Pavlína Šimáňová, kapitánka PVK Olymp Praha.

"Blahopřeji soupeři, domácí tým byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál. My jsme se celý zápas trápili především na útoku," řekl Stanislav Mitáč, trenér PVK Olymp Praha.




     Liberec 23. února 2019



 Volejbalová extraliga žen

VK Dukla Liberec – PVK Olymp Praha  3:1 (26:28, 25:20, 25:19, 25:15)
Rozhodčí: Matěj Dmejchal, Petr Dušek    *  Počet diváků: 333
Dukla Liberec:  Candráková, Kopecká, Mikšíková, Kohoutová, Pištěláková, Šustrová, libero Dostálová. Střídaly: Šotkovská, Veselá
Olymp Praha: Kalhousová, Purchartová, Šimáňová, Komárková, Šmídová, Černá, libero Stavinohová. Střídaly: Staňková, Fomenková, Vojíková, Pešková, Valková             

(Český volejbal, SportovniListy.cz, foto: Jiří Růžička)