První minuty za Brentford. Odchovanec Slavie Žambůrek si zahrál druhou anglickou ligu

Osmnáctiletý český záložník Brentfordu Jan Žambůrek má za sebou premiéru ve druhé anglické lize. Odchovanec Slavie nastoupil do závěru zápasu s Hullem a byl u vítězství svého týmu 5:1.

Brentford Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Žambůrek v dresu mládežnické reprezentace

Jan Žambůrek v dresu mládežnické reprezentace | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Významnou českou stopu zanechal v druhé nejvyšší anglické soutěži především útočník Matěj Vydra. Ten se v dresu Derby County stal nejlepším střelcem soutěže.

I díky tomuto počinu se Vydra stal posilou prvoligového Burnley a momentálně střílí góly v Premier League.

HISTORY MAKER
Jan Zamburek became the first player born this century to appear in the @EFL for us

#BREHUL | #BrentfordFC

19:30 – 23. 02. 2019

10 159

Možná už brzy se ale ostrovní fanoušci budou učit nové jméno. Debut si totiž odbyl český středopolař Jan Žambůrek, který nastoupil jako střídající hráč za Brentford proti Hull City - týmu, ve kterém působí český obránce Ondřej Mazuch.

Žambůrek je odchovancem Slavie a do Brentfordu přestoupil loni v srpnu. Přestupní částku uvádí server Transfermarkt na 50 tisíc eur, tedy v přepočtu asi 1,3 milionu korun. 

Tým bude poprvé za dva roky sankcionován, uvedl po zápase v Jablonci šéf Slavie Jaroslav Tvrdík

Číst článek

Mladý středopolař nastupoval nejprve za rezervu a nyní zažil i premiéru za první tým. Stal se tak prvním hráčem narozeným v novém tisíciletí, který se v sestavě Brentfordu představil.

„Žambůrkův odchod je pozůstatek minulosti spolupráce se Sport Investem. Klub o hráče stál, byla však uplatněna výstupní doložka. Stále platí, že s touto agenturou klub smluvní vztahy na hráče s výjimkou stávajících v klubu neuzavírá. A bez výjimky platí zákaz doložek,“ psal tehdy šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na twitteru.

Z jeho tweetu bylo patrné, že ho odchod Žambůrka asi mrzí. Po debutu v Anglii ho možná bude jeho ztráta mrzet ještě více.

Kromě Žambůrka působí v Brentfordu také křídelník Matěj Majka, který do Anglie přestoupil ze Sparty.

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme