Doba přípravy: 20 minut + tuhnutí

Počet porcí: 6

 

Suroviny:

  • 500 ml smetany 30 – 33%
  • 1 ½ pytlíčku čiré želatiny (na sladké pečení)
  • 1 lžíce vanilkového aroma
  • 300ml vaječného likéru
  • 350g mražených jahod (nebo jiného ovoce)
  • cukr dle chuti (do jahod)

 

Postup:

Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme 1 pytlíček želatiny, vanilkové aroma a připravíme dle návodu na želatině (některá se vaří, některá ne). Rozdělíme do 6 skleniček a dáme do lednice ztuhnout.

Do hrnce nalijeme vaječný likér, přidáme ½ pytlíčku želatiny a připravíme dle návodu na želatině. Rozdělíme a nalijeme do skleniček na ztuhlou panna cottu. Dáme ztuhnout do lednice.

Jako poslední vrstvu si připravíme jahody, které dáme do hrnce, přidáme asi 50 ml vody a 1 – 2 minuty povaříme. Rozdělíme do skleniček, dáme ještě asi na 1 hodinu do lednice a můžeme konzumovat.

Skvělá třívrstvá panna cotta s vaječným likérem a jahodami.

 

 

RECEPTY PRO KAŽDÉHO