Hlavní obsah

V tomhle mají binec i nejpořádnější ženy světa

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Doma se to blýská, z podlahy by se dalo jíst, okna září čistotou. Oblečení ve skříních je srovnané tak, že na vojně by z toho byli nadšení. Jenže i pořádkumilovné ženy mají svá slabá místa. Tady mívá binec kdejaká zástupkyně něžného pohlaví.

Článek

Na pořádek si potrpíte, váš domov je jako ze škatulky, ale ruku na srdce, neplatí na vás alespoň jedno z následujících tvrzení? V těchto věcech má totiž čurbes kdejaká žena.

1. Naducaná peněženka

Do peněženky samozřejmě patří peníze, doklady, nejrůznější slevové či platební karty, možná lístky na MHD. Ale co ten zbytek? Co všechny ty tisíc let staré účtenky, papírky s nákupními seznamy za poslední tři roky, kartičky na sbírání bodů, kterých jste nikdy nesehnaly dost, samolepky, co si u vás schovaly děti, evidenční kartičky k zubařce, která je už patnáct let v důchodu, a jako bonus kapří šupiny z posledních deseti Vánoc? Člověk má až strach to všechno vysypat a podívat se své temné stránce do tváře!

Foto: TaraPatta, Shutterstock.com

Peněženka nejspíš není místem, kde byste pravidelně uklízelyFoto: TaraPatta, Shutterstock.com

2. Kabelka k prasknutí

V dámské kabelce najdete úplně všechno! Nejen to, co tam právem patří, ale také třeba jídlo na příštích několik dnů – poházené žvýkačky a lízátka a sušenky, co pravidelně přibalujete, kdyby děti po cestě kamkoli přepadl hlad. Víte, co by vám nemělo v kabelce chybět?

A co, že vaše dítě letos maturuje? Možná když zalovíte hlouběji, najdete ještě dudlík z doby, kdy bylo ještě miminko a náhradní trenýrky z jeho batolecích let plných nočníkových nehod. A autíčko, které dostal za první vysvědčení.

Když posbíráte všechny drobáky, co se vám tam kdy vysypaly, vyjde vám to možná na týden dva na Seychelách. Se všemi zapomenutými rtěnkami, balzámy na rty, hřebeny, sponkami a gumičkami do vlasů si můžete otevřít menší drogerii. No a když do sběru odnesete všechny papírky a papíry, co se vám tam zabydlely, možná si ten pobyt na Seychelách ještě o týden prodloužíte.

3. Auto jako popelnice

Tohle platí především pro ženy, které v autě vozí děti (důkazy, že žena patří za volant). Tady je to spíš o rezignaci. Buď budete denně auto vysávat (pískoviště na zahradách u školek by se snad měla zakázat), vyklízet z něj tuny prázdných obalů od sušenek, kamínky, které dítě pokládá za poklad, zapadané hračky z kinder vajíček, budete pulírovat vnitřek s tisícem otisků malých prstíků a prát potahy (existuje dítě, které by nezahánělo nudu při jízdě kopáním do opěradel předních sedaček?), nebo se na to jednoduše vykašlete, protože to prostě nemá cenu!

Foto: victoras, Shutterstock.com

Auto, obzvlášť pokud v něm vozíte děti, mnohdy připomíná spíš odpadkový košFoto: victoras, Shutterstock.com

4. Kosmetika všeho druhu

Je to kosmetická taštička, kterou nosíte v kabelce, ale i šuplík či košíček, v němž skladujete přípravky, které nepotřebujete mít neustále po ruce.

Tisíckrát jste si slíbily, že si tam všechny věci budete pečlivě srovnávat. Milionkrát jste si řekly, že když si koupíte nový pudr, tak ten starý vyhodíte (kosmetika do tří stovek). Výsledek? Abyste se dostaly k řasence, musíte se nejdřív přebrodit přes pět starých paletek očních stínů (ty barvy, které používáte, už jsou sice vypotřebované, ale co když jednou najdete odvahu a zkusíte tu fialovou, co tam zbyla), dva polámané pudry (na co by se mohl hodit, nevíte, ale co kdyby) a čtyřicet korektorů (protože s akné je boj těžký a zbavovat se jakýchkoli zbraní je nerozum).

Teď si možná opět slibujete, že o víkendu si v kosmetice uděláte pořádek. Jak to ale dopadne, asi tušíte.

5. Šuplík s drobnostmi

Jsou tam baterky všeho druhu (včetně těch vybitých), tuny propisek (včetně těch, co dopsaly), papírky na poznámky, drobné nářadí, letáky a návody, lepicí pásky, náplasti, zbytky balicího papíru z Vánoc a tisíce dalších drobností, které nemají své místo. Když nevíte, kam něco uložit, šup s tím do tohohle šuplíku, no ne?

6. Tisíce dokumentů

Smlouvy na cokoli, dodatky k těm smlouvám, záruční listy, zaplacené faktury. Nejspíš máte nějakou krabici nebo šanon nebo šuplík, do kterého tohle všechno ukládáte. Jsou to přece důležitá lejstra! 4 tipy, jak doma využít krabici od bot: Na šperky i nářadí! 

Jenže dokumenty se kupí a kupí, je jich víc a víc. Chtělo by to je protřídit, proč skladovat záruční listy na pračku, která už je dva roky na skládce, proč schovávat třicet let staré faktury od firem, které již dávno zkrachovaly? Jenže proboha, komu se chce strávit den papírováním!

Tak se přiznejte, kde máte nepořádek vy?

Reklama

Související témata:

Načítám