InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihočeští mladí házenkáři bojovali na Memoriálu Zdeňka Vojíře v Příbrami

Děvčata z HC Milevsko vybojovala pohár a stříbrné medaile.  , Autor: L. Kolářová

Děvčata z HC Milevsko vybojovala pohár a stříbrné medaile.     Autor: L. Kolářová

PŘÍBRAM/JIŽNÍ ČECHY - Tři týmy jihočeských mladých házenkářů vyrazily v neděli 24. února na turnaj mladšího žactva do Příbrami. Třetím rokem jej uspořádal Spartak Příbram jako Memoriál Zdeňka Vojíře, bývalého senátora za Příbramsko a předsedy Středočeského výkonného výboru Českého svazu házené. Házenkáři obsadili na celý den sportovní halu hned po sobotním večeru, kdy do Příbrami zavítal na Galavečer hvězd Karel Gott.

 

Příbramští pořadatelé připravili pro děti velmi pěkný turnaj, který si nenechaly ujít ani týmy z daleka. Turnaj je otevřený dívčím, chlapeckým i smíšeným týmům a systém umožnil každému sehrát šest zápasů. Žačky Handball clubu Milevsko trenérek Marie Šťastné a Martiny Šulcové patřily od začátku k favoritkám. To potvrdily, když vyhrály svou skupinu a poté ve finále jen těsně podlehly Sokolu Šťáhlavy, který obhajoval loňské prvenství. Půl minuty před koncem zápasu svítil na tabuli výsledek 9:10 a nejbouřlivější tribuna milevských fanoušků hnala děvčata dopředu, jenže Šťáhlavským se podařilo přidat branku a potvrdit své prvenství. Po tak těsné prohře byla děvčata z Milevska trochu smutná, i když jim pořadatelé zavěšovali na krk stříbrné medaile.

Fantastické výkony na převážně chlapeckém turnaji odvedly:
Brankářka Martina Bočanová a hráčky - Barbora Kreuzerová 10, Martina Koňáková 20, Kateřina Tůmová, Tereza Kodadová 8, Elička Vacková, Barbora Volfová 4, Veronika Matějková, Lenka Matějková 3, Michaela Kodadová 6 a Nela Horažďovská 9.

Páté místo si odvezli žáci budějovické Lokomotivy. Tým hlavního kouče Davida Máčeho skončil ve skupině druhý hned za Milevšťandami, po dalších zápasech v pavouku bojoval o páté místo s družstvem Rokycan, které odsunul na šestou příčku. 

Na svůj první turnaj vyrazil do Příbrami i nový chlapecký tým DDM Milevsko. Pro kluky to byl tvrdý křest ohněm, zejména, když jim rozlosování určilo jako první soupeře nakonec celkově třetí Kolín a první Šťáhlavy. Svěřenci trenérů Iva Bukače a Josefa Fuky se zlepšovali zápas od zápasu a v samém závěru poznali i chuť prvního vítězství, když vybojovali výhru 7:5 nad Chomutovem. Celkově skončili sedmí.

Pořadí: 1. Sokol Šťáhlavy, 2. HC Milevsko, 3. HC Kolín, 4. TJ Spartak Příbram, 5. Loko České Budějovice, 6. HK Rokycany, 7. DDM Milevsko, 8. HK Chomutov.

Nasbírali jsme fotomomentky Jihočechů i některé z dalších zúčastněných týmů. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace