Hlavní obsah

Toronto - Orlando 98:113Basketbalisté Toronta poprvé v únoru prohráli

New York

Basketbalistům Toronta skončila v NBA série sedmi vítězství. Jediný kanadský celek v soutěži v neděli nastoupil bez odpočívajícího Kawhiho Leonarda a podlehl doma Orlandu 98:113. Hosty táhl bývalý torontský hráč Terrence Ross, který se jakožto náhradník postaral o 28 bodů. V tabulce Východní konference zůstali Raptors po první porážce od 31. ledna druzí, vítězný floridský celek je nadále těsně za postupovými pozicemi do play off devátý.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Rozehrávač Orlanda Terrence Ross s míčem v akci proti OG Anunobymu z Toronta.

Článek

Osmadvacetiletý Ross, jenž v minulosti strávil v Torontu čtyři a půl sezony, trefil devět z 21 pokusů z pole, z toho proměnil tři trojky. Devíti doskoky navíc vyrovnal své sezonní maximum.

"Hrál fakt skvěle," vyzdvihl Rosse pivot Nikola Vučevič, účastník Utkání hvězd. "Pokud dává tolik bodů, je to pro nás velká výhoda," dodal Černohorec, který Rossovi sekundoval s 23 body a 12 doskoky. "Myslím, že jsme je tvrdou hrou zaskočili," uvedl kouč hostů Steve Clifford.

"Za celý zápas jsme se nedokázali dostat do rytmu," uznal torontský trenér Nick Nurse. "Proměnili několik důležitých těžkých střel, vždycky ve chvíli, kdy jsme začali dotahovat a mysleli si, že bychom to ještě mohli otočit," dodal. Jeho týmu nepomohlo ani 19 bodů a deset asistencí Kylea Lowryho.

To druhý tým tabulky Západní konference Denver potvrdil roli favorita a vyhrál nad Los Angeles Clippers 123:96. Hvězdu Nuggets pivota Nikolu Jokiče, autora 22 bodů a 16 doskoků, který si po dvou minutách druhé půle šel po čtvrtém faulu na delší dobu sednout na lavičku, zastoupil Paul Millsap s 21 body a 16 doskoky.

"Nešlo jen o body. Věděl jsem, že musím tým stejně jako Nikola táhnout. Cítil jsem se dobře. Ta pauza (pro Utkání hvězd) se mi opravdu hodila," přiznal čtyřiatřicetiletý Millsap. Lou Williams vedl hosty s 24 body, Clippers ale ztratili 22 míčů a nedali 12 trestných hodů.

Sérii 18 domácích porážek ukončili newyorští Knicks, kteří si poradili se San Antoniem 130:118. Fanoušci slavného celku se tak v Madison Square Garden mohli radovat z vítězství poprvé od 1. prosince.

Damyean Dotson proměnil za vítěze osm trojek a dostal se na 27 bodů. Spurs se mohli spolehnout na DeMara DeRozana, který se postaral o 32 bodů, zato LaMarcus Aldridge se potýkal s fauly a dal jen 18 bodů.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Denver - Los Angeles Clippers 123:96
New York - San Antonio 130:118
Toronto - Orlando 98:113.

Reklama

Související témata: