Hlavní obsah

Hasiči museli v Desné podkopat koleje, aby dostali hadice k hořícímu domu

Novinky, kub
Desná

Uhlí ve sklepě a železniční koleje poblíž komplikovaly v noci na pondělí hasičům zásah u požáru rodinného domu v Desné na Jablonecku. Aby mohli dostat hadice s vodou až ke stavení a zároveň umožnit průjezd vlaků, museli koleje podkopat. Při požáru se nikdo nezranil, příčinu hoření hasiči vyšetřují.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár rodinného domu v Desné

Článek

Hořet začalo v Desné kolem 22.30 hodin. „Plameny zachvátily celý objekt a požár byl při příjezdu hasičů již plně rozvinutý. Uvnitř budovy se naštěstí nikdo nenacházel, takže nedošlo ke zranění ani nadýchání se zplodin hoření,” sdělila mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár rodinného domu v Desné

„Jednotky natáhly dopravní vedení vody až k hořícímu objektu. Komplikací byla železniční trať, která jim stála v cestě. Koleje museli hasiči podkopat a hadice protáhnout pod nimi,” upřesnila Bílková s tím, že díky tomu se nemusel provoz na dráze omezit.

V noci na pondělí hořelo také v Praze:
VIDEO: Obří požár skladu likvidovalo přes sto hasičů

Další problém bylo větší množství uhlí uskladněného ve sklepě domu. „Hasiči nasadili na likvidaci požáru tři útočné proudy vody, ochlazovali okolní budovy a po celou dobu museli zasahovat v dýchací technice,” uvedla mluvčí.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár rodinného domu v Desné

Velitel zásahu se podle ní vzhledem k vývoji situace domluvil s majitelkou domu, že hasiči nechají stavbu kontrolovaně dohořet. „Příčina vzniku požáru a výše škody jsou v šetření,” dodala Bílková.

Reklama

Výběr článků

Načítám