Děčín získal s Řisuty důležité body do tabulky. Postup má teď ve svých rukou
Zdroj: www.hcdecin.cz
Děčín

Slaný - V rámci jednačtyřicátého kola druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína do Slaného, kde se utkali s Řisuty. Po dramatické přestřelce se nakonec radovali z těsné výhry 6:5 a získali tak veledůležité body do tabulky.

Domácí šli do vedení už po osmnácti vteřinách hry. V blízkosti Lavingera se prosadil nad jeho beton ONDŘEJ KRPATA – 1:0. Ovšem ve třetí minutě už bylo vyrovnáno. TOMÁŠ FAIGL se dokázal trefit z prostoru mezi kruhy a začínalo se znovu od začátku – 1:1. O pět minut později strhli Medvědi vedení poprvé na svou stranu. ŠTĚPÁN KUCHYNKA dorazil do domácí klece střelu spoluhráče a bylo do 1:2. V polovině první části hry ale domácí srovnali. MATĚJ KOS zblízka prostřelil Lavingera a ten tak na kotouč nedosáhl – 2:2. Ještě v téže minutě se však znovu měnilo skóre. DANIEL VOLRÁB se dostal až před domácího brankáře a zakončil do odkryté části jeho brány – 2:3. Přestřelka však pokračovala dále, Buldoci záhy vyrovnali zásluhou MICHALA FORTELKY – 3:3. Poslední slovo však měli Medvědi, kteří si vrátili vedení zpět v patnácté minutě, když se trefil DAVID DRAŠAR – 3:4.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měli velkou šanci domácí, kteří jeli dva na jednoho, Keszi ale Lavingera nepřekonal. Prostřední část hry byla už z obou stran hodně opatrná a padla v ní pouze jedna branka. Oba celky se přetahovaly o šance, oba brankáři však byli mezi třemi tyčemi pozorní. V sedmatřicáté minutě měl další šanci Keszi, puk ale poslal Patykovi, jehož pokus neskončil v děčínské brance. V poslední minutě druhé třetiny pak udeřili Děčínští. Stahl vyrazil kotouč pouze před sebe a toho využil DANIEL VOLRÁB, jenž dorazil puk za jeho záda – 3:5.

Ve třetí periodě padl gól až v padesáté minutě. Domácím se povedlo snížit na rozdíl jediné branky MICHALEM FORTELKOU a byli tak zpět ve hře – 4:5. Drama však pokračovalo dále, do dvoubrankového náskoku vrátil Medvědy PAVEL ZAJAN a dal tak klid na hostující hokejky – 4:6. To však nebylo ještě vše. Domácí dali do zbytku třetiny všechny své síly a dostali se zpět na dostřel jediné branky. V sedmapadesáté minutě tak po přesné střele TOMÁŠE RODA Buldoci ještě žili – 5:6. Závěrečný tlak v powerplay už ale žádnou branku nepřinesl a Medvědi nakonec těsné vedení uhájili. Kobra v Sokolově uspěla za dva body a o postupujícím do play-off rozhodnou středeční zápasy. Pokud chtějí Medvědi postoupit a neohlížet se na výsledek Kobry v posledním kole, musí zvítězit za tři body. Postup tak mají ve svých rukách.

HC Řisuty – HC Děčín 5:6 (3:4; 0:1; 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Krpata (Dostál), 10. Kos (Vyskočil), 11. Fortelka (Řepka, Kučera M.), 50. Fortelka (Kučera M., Patyk), 57. Rod (Kos, Potěchin) – 3. Faigl (Tůma, Oliverius), 8. Kuchynka (Faigl), 10. Volráb (Petráš), 15. Drašar (Tůma), 40. Volráb (Petráš), 54. Zajan (Faigl, Oliverius)

Sestava HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck (A), Loukota, Černohorský, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Ineman

Autor: Vendula Zdražilová, HC Děčín

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru