Hlavní obsah

Na Českého lva nominovali série Dabing Street, Rédl i Dukla 61

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cena Český lev má také televizní kategorie, které v pondělí zveřejnily nominace. O cenách hlasuje Česká filmová a televizní akademie (ČFTA).

Foto: Česká televize

Tereza Voříšková, Pavel Nečas, Hynek Čermák, Pavla Beretová a Klára Melíšková v seriálu Dabing street

Článek

„V kategorii Nejlepší televizní film nebo minisérie se nejlépe umístily minisérie Dukla 61, Metanol a Rédl. Seriály Dabing Street, Profesor T. a Vzteklina jsou nominovány v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál,“ informovala za akademii Nikola Lörinczová.

„Filmy jsou do souboje o České lvy zařazeny automaticky při splnění podmínek statutu, do televizních kategorií přihlašují své projekty sami vysílatelé. Letos své snímky přihlásily Česká televize, TV Nova a FTV Prima,“ dodala.

Foto: Česká televize

Ondřej Sokol jako Roman Rédl v krimi thrilleru Jana Hřebejka.

V nominacích na filmové kategorie, které byly zveřejněny už dříve, vede s počtem 13 nominací snímek režiséra a producenta Ondřeje Trojana Toman. Po 10 nominacích získaly dva filmy – Hastrman v režii Ondřeje Havelky a film Všechno bude, jehož režisérem je Olmo Omerzu. Následují filmy Zlatý podraz Radima Špačka s 9 nominacemi, Jan Palach Roberta Sedláčka s 8 nominacemi a Hmyz Jana Švankmajera s 5 nominacemi.

Foto: Česká televize

Martha Issová a Marek Taclík ve filmu Dukla 61.

Od 2. do 19. března bude v síti multikin CineStar po celé České republice probíhat Přehlídka filmů nominovaných na Českého lva. Online budou moci lidé zhlédnout nominované filmy na stránce www.ceskylev.cz od 18. do 31. března.

Vítězové cen budou vyhlášeni v sobotu 23. března 2019 v pražském Rudolfinu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám