Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Krasobruslařská radost od Rudého moře. Bidař s Abrazevičovou pojedou na MS

Na poslední chvíli se to podařilo. Nové složená sportovní dvojice Hanna Abrazevičová a Martin Bidař může startovat na krasobruslařském mistrovství světa v Japonsku. Čeští reprezentanti splnili minimální požadované technické známky v krátkém programu i volné jízdě, které stanovila mezinárodní federace ISU.

Martin Bidař
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Bidař se s Abrazevičovou dal dohromady po loňském rozchodu s Annou Duškovou, s níž získal juniorský světový titul a startoval i na olympiádě. S krasobruslařkou z Běloruska trénoval od léta a první start původně plánovali na prosinec, ale kvůli partnerčiným zdravotním problémům ho museli odložit.

Poprvé se společně představili na začátku února v Oberstdorfu, kde skončili pátí. "Pro Hannu to byl první závod po pěti letech, takže jsem byl s výkonem spokojený. Podařilo se nám vyjet body pro MS ve volné jízdě, v krátkém programu nám limit těsně unikl," uvedl trenér Petr Bidař.

Ve volné jízdě v Oberstdorfu požadovaných 44 bodů za techniku překonali Abrazevičová s Bidařem o 1,61 bodu. V krátkém programu je od požadovaných 27 bodů dělily více než dva body, takže museli spoléhat na poslední šanci v závěru minulého týdne v izraelském Ejlatu.

Tam se díky zvýšení obtížnosti některých prvků navzdory jedné hrubé chybě dostali na 28,69 bodu za techniku. "I přes velkou počáteční chybu u trojitého salchowa se podařilo Hanně a Martinovi zbytek jízdy dojet bez velkých chyb, dokázali jsme zvýšit obtížnost prvků a tím pádem jsme si zajistili účast na MS. Plán jsme tedy splnili a těšíme se do Japonska," radoval se kouč.

S Duškovou byl loni Bidař na světovém šampionátu jedenáctý. Na podobné umístění zatím s Abrazevičovou zřejmě pomýšlet nemůže. Jejich známka z vydařenějšího závodu v Ejlatu byla bezmála o 40 bodů nižší než bodový zisk z loňského MS s Duškovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články