Del Potro stále není stoprocentně fit. V Acapulku titul obhajovat nebude

25. 2. 2019, 13:02
Aktuality 28
Juan Martín Del Potro minulý týden v Delray Beach odehrál svůj první letošní turnaj. Třicetiletý Argentinec měl v souboji o semifinále potíže s pohybem a na doporučení lékařů vynechá akci v mexickém Acapulku, kde měl v tomto týdnu obhajovat loňský triumf.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro si loni v říjnu na Masters v Šanghaji zlomil kolenní čéšku a sezona pro něj předčasně skončila. Kvůli rekonvalescenci přišel o Turnaj mistrů a také úvodní grandslam sezony Australian Open.

Na kurty se vrátil minulý týden v Delray Beach, kde zvládl dva zápasy, ale v souboji o semifinále s domácím Mackenziem McDonaldem měl potíže s pohybem a po porážce oznámil, že se nezúčastní turnaje ATP v mexickém Acapulku, kde měl v tomto týdnu na divokou kartu obhajovat loňský triumf.

"Bojoval jsem až do konce a měl jsem spoustu příležitostí, je však těžké zápas vyhrát, když nejste stoprocentně fit a váš pohyb je limitován. Doktoři říkají, že to chce ještě čas, než budu stoprocentně v pořádku. Já ale nechci sedět doma a koukat na tenis v televizi. V minulosti už jsem strávil u televize příliš mnoho času," řekl Del Potro, jehož v jeho kariéře hned několikrát zastavila různá zranění.

"Odehrál jsem tři zápasy po čtyřměsíční pauze, to je dobré. Vím, co můžu dokázat, když budu stoprocentně fit, ale zatím ve své nejlepší formě nejsem. Musím tomu dát čas, abych byl připravený na Indian Wells," uvedl rodák z argentinského Tandilu.

Na Masters v Indian Wells, které startuje 7. března, bude obhajovat titul. Na následujícím podniku stejné kategorie v Miami byl loni v semifinále.

V Acapulku je nasazenou jedničkou dvojnásobný šampion Rafael Nadal, roli dvojky bude plnit loňský semifinalista Alexander Zverev, z Top 10 v Mexiku startuje ještě John Isner.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, mohl být soupeřem pro Nadala. Ale to je v pavouku na hardu prakticky každý l.
Reagovat
Kozoroh
https://youtu.be/0lWv8tO3FaY
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Fandina
Rogiiii s Kohlim 6:4 3:6 6:1. Super, gratulka Rogiiiii, pěkný mač.
Reagovat
annah
No ale těch UE! Až přecházel zrak! Roger je zarostlý, a to není dobré znamení. Tady vypadá líp:
https://pbs.twimg.com/media/D0Lag_6WsAAtdGQ.jpg
Reagovat
annah
? když taky není oholený...
Reagovat
annah
I když...
Reagovat
Fandina
Zítra budou v Dubaji celkem zajímavé zápasy na centru. Berankis s Medvedevem, Niši s Pairem, Čilic Monfils a Ebden Tsitsi.

Berďa bude hrát třetí zápas na jedničce s Ivashkem.
Po nich Coric Kukuškin.

Moc držím palce Berďulko. Pojď!!!
Reagovat
ipko
Kohli hraje na svoje pomery veľmi dobre, k tomu Roger len priemerne a ten vietor je fakt niektorých chvíľach hrôzostrašný..
Reagovat
sojka1
ale Kohli je prave docela nebezpecny, mam vzdy tendenci se ho desit, kdyz se v pavouku zaplete nejakemu tomu "memu" do cesty.. :-)
Reagovat
ipko
hej, aj na Rogera to celkom vie, ale aj keď proti nemu dokáže získať set, tak ani tentokrát sa mu nepodarilo vyhrať zápas..
Reagovat
Nola
14:0, nevie, niekedy dokaze hrat vyrovnanu partiu, obcas vziat set, ale vysledok vyjde nastejno, podobne ako David Ferrer.... Kohli dokaze zahrat na buducu NO1, ale rozhodne nie na GOATA, to musi byt velmi frustrujuce..
Reagovat
Patik
V súboji jednoručných backhandov má Roger s každým navrch..Backhandom ho Filip nepretlačí a forehand nemá nejaký nebezpečný..to je ako Gasquet.
Reagovat
Fandina
Na turnaji v Dubaji jsem rokem, přesně takhle v pondělí, byla, škoda, že tam Rogiii nehrál. A také tam bylo o dost méně lidí v hledišti, než dneska. Rogiii tahne, co naplat.

A na sety to je teď s Kohlim 1:1, tak doufám, že třetí bude Rogiiiho.
Reagovat
Fandina
před rokem :-))
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/Ii3HDGPk3DM
Reagovat
Fandina
DelPo má zřejmě hodně křehké kosti, to fakt není možné, jak se na něj ta zranění lepí.
Reagovat
turista
Je podivné, že Nadal a Zverev mají hrát první kolo proti sobě. Ledaže by šlo o Mischu Zvereva.
Reagovat
FerrariF50
No ono jde o Mischu Zvereva, stačí se podívat a je to i logický :)
Reagovat
Patik
Neobháji ani Indian Wells :/
Reagovat
Patik
Kchachanov von z turnaja..v dvoch setoch hladko s Basilashvilim..Raonič so Struffom..čo sa to deje...čakal by som iný nástup od týchto mien..
Reagovat
Nola
Khaca asi chyta syndrom Jacka Socka, k tomu Basil na uvodne kolo, ziadna sranda teda.....ten trapil na USO Rafu a Novaka v Dohe
Milos hral vyborne na AO, mal velmi tazky los, mozno to na neho teraz dolahlo
Reagovat
Patik
Kchachanov tiež trápil Nadala na US Open a v Paríži Djokoviča porazil vo finále..čakal by som že s Basilashvillim si poradí..Miloš je skúsený hráč zápas síce nebol taký jednoznačný ale Struff je outsider všade kde príde..no som zvedavý zatiaľ je to všetko vo Federerov prospech.
Reagovat
smazaný uživatel
Iluminati to zaplatili.
Reagovat
Patik
Jednoznačne.
Reagovat
annah
V obou případech mi výsledek udělal radost. Teď Ještě aby radost pokračovala. :-)
Reagovat
sojka1
takze pokracovala, ten zaver byl ficak.. :-)
Reagovat
annah
Naštěstí! Ale místy jsem měla velké obavy! :-) Cítím v kostech, že tu stovku tady i Arabů Rogi nedá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist