Můj řev se z kuchyně časem úplně vytratil, říká Radek Kašpárek z michelinské restaurace

Video placeholde

Šéfkuchař a spolumajitel pražské restaurace Field Radek Kašpárek je jedním ze dvou restauratérů, kteří v Česku získali pro svůj podnik michelinskou hvězdu. Svou kuchyni prezentuje moderními trendy, dynamikou a kvalitou surovin. Zároveň si zakládá na přátelském přístupu k hostům, kteří by se především měli cítit příjemně. „Nemáme tu ubrusy a bílé rukavice, na nic si nehrajeme,“ vysvětluje Kašpárek.

Vzpomíná na své působení v Hotelu Savoy, kde začínal po příchodu do Prahy z vojny. „Tam byl skvělý šéfkuchař Josef Štangl, který mi dal řadu dobrých rad,” říká Kašpárek.  „Nejlepší byla ubrat plyn a srovnat si to v hlavě, protože už jako mladý jsem byl velmi výbušný. Věkem jsem se ale hodně zklidnil,“ tvrdí šéfkuchař.