Hlavní obsah

Obojživelné letadlo se na Floridě zřítilo na dům, mělo nacvičovat selhání motoru

Novinky, tcs

Tragédií skončil v sobotu odpoledne cvičný let nad floridským městem Winter Haven. Malý obojživelný letoun spadl během tréninkového letu na rodinný domek, který v té době obývala matka s dcerou a synem. Při nehodě zemřel letecký instruktor. Student v kokpitu a sedmnáctiletá dívka v domku utrpěli lehká zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dům na Floridě spadlo malé letadloVideo: WTSP, AP

 
Článek

Nehoda se odehrála krátce před třináctou hodinou místního času. V kokpitu obojživelného letounu UC-1 Twin Bee seděli čtyřiašedesátiletý instruktor James Wagner a student Timothy Sheehy. Na programu měli simulované selhání motoru.

Letadlo se zřítilo na domek, ve kterém se v té době nacházeli tři lidé – matka s dcerou a synem. Před domkem se v tu chvíli nacházelo ještě několik hrajících si malých dětí. Letadlo spadlo do ložnice, ve které se právě nacházela sedmnáctiletá Carmelle Ngalamulumeová.

Foto: Profimedia.cz

Obojživelné letadlo UC-1 Twin Bee. Ilustrační foto

Instruktor Wagner při nehodě zahynul, Sheehy a Ngalamulumeová utrpěli naštěstí jen lehká zranění. Ostatní obyvatelé domu včetně dětí před ním vyvázli nezraněni. Sheehymu se podařilo z letounu dostat, a když na místo nehody přijeli hasiči, motal se v šoku před trávníkem. Ngalamulumeová musela být vyproštěna, trosky letadla ji přimáčkly ke stěně pokoje.

„Je to požehnání, že jsme dnes nepřišli o celou rodinu,“ uvedl místní šerif Grady Judd. Co havárii zapříčinilo a kdo v tu dobu ovládal letadlo, je zatím předmětem vyšetřování. Není ani jasné, zda piloti během letu simulované selhání motoru provedli.

Reklama

Výběr článků

Načítám