Hlavní obsah

Rebel světového boxu přijede do Prahy. Neporažená těžká váha představí svůj příběh

Praha

Anglický boxer těžké váhy Tyson Fury přijede 31. května do Prahy. Do Česka zavítá neporažený třicetiletý sportovec, který zbavil v roce 2015 legendárního Vladimira Klička světových titulů. V Praze vystoupí na show, kde by měl představit svůj životní příběh. Boxovat ale nebude.

Foto: Facebook: Tyson Fury

Tyson Fury se ukáže v Praze

Článek

Fury se představí v Česku poslední květnový den, 1. června zavítá do Berlína. Hostem akce bude také bojovník MMA Attila Végh, který je šampionem Bellatoru. „Jeho příběh je opravdu silný. Během 24 hodin ho dokázal Radim Tauchen domluvit," řekl v úterý za organizátory akce Petr Větrovský, který společně s Tauchenem v minulém roce přivezl do Prahy také bývalého boxerského krále Mikea Tysona.

Tyson, to je rebel a také showman. V kariéře má za sebou 27 výher a jednu remízu. „Jeho příběh je úžasný, to chceme předat fanouškům. Zavolal jsem svým kontaktům a domluvili jsme se. On si prošel velkou životní proměnou a takové akce ho lákají, chce pomáhat ostatním," dodal Tauchen.

Foto: Instagram.com/gypsyking101

Tyson Fury a Ronnie O'Sullivan během tréninku v posilovně.

Celá akce proběhne v klubu SaSaZu. Kapacita je nyní naplánována pro 600 lidí. Ceny vstupenek se pohybují od 1490 do 7490 korun. „V Česku by měl strávit 26 hodin, nic zvláštního nepožadoval," dodal Tachuen. Fury dorazí po odvetě s Wilderem, takže je možné, že přiletí nový král organizace WBC.

Naposledy Fury boxoval 2. prosince s Američanem Deontayem Wilderem, zápas skončil bez vítěze. Trojice rozhodčích po vyrovnaném průběhu utkání, které se odehrálo v Los Angeles, přidělila oběma boxerům stejně bodů. Wilder tak zůstal mistrem světa v těžké váze organizace WBC.

Když Fury porazil Klička, paradoxně prožíval jedny z nejhorších okamžiků v životě. Stal se světovým šampiónem těžké váhy, ale Angličan pár měsíců po tomto triumfu sedl do Ferrari, rozjel se proti mostu a v rychlosti 300 km/h se chtěl zabít.

„Vzdal jsem se života, ale když jsem mířil k mostu, zaslechl jsem hlas, který říkal: Tysone, nedělej to, mysli na rodinu, děti, jak vyrůstají bez táty. Zastavil jsem se na dálnici, nevěděl jsem, co mám dělat, třásl jsem se, a bál se. Řekl jsem si, že tohle už nikdy nechci zažít," citoval z rozhovoru server thesun.co.uk.

Jeho život provázely také drogy, deprese a dokonce mu byla odebrána i boxerská licence. Byl obézní, propadl alkoholu, ale zvedl se. Fury se vrátil do sportovního módu, změnil se. „Je teď hodně pokorný, na charitu věnoval stovky milionů korun," dodal Větrovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články