25. února 2019 • 14:59

Del Piero má klub v Americe! Do názvu dal desítku, dresy jako Juventus

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalým fotbalistům se zachtělo za oceán. Po Angličanovi Davidu Beckhamovi, který vytvořil nový tým Inter Miami, si pořídil mančaft také Alessandro Del Piero. Legendární italský útočník zainvestoval do malého celku z Los Angeles. Má jej sice už od loňského roku, s přiznáním však přišel až nyní.



Maličký klub s velkými ambicemi. To je fotbalové mužstvo LA10, které bude od nové sezony působit v americké United Premier Soccer League, nejvyšší amatérské soutěži v USA. A bude v ní mít značnou podporu místních fanoušků. Jak totiž vyšlo najevo, dosud nepříliš známý celek z Los Angeles má hvězdného majitele. Vede jej Alessandro Del Piero.

Legendární italský útočník, jenž má na kontě mimo jiné titul z milionářské Champions League či světového šampionátu v Německu, si skromný celek pořídil už během loňského léta. O své aktivitě ale informoval až nyní, když vydal prohlášení prostřednictvím svého oficiálního webu.

Učinil tak na základě skvělých výsledků, které jeho mužstvo dosáhlo v minulém ročníku. „Vždy jsem si chránil soukromí, které preferuji, ale po nějaké době anonymity jsem se rozhodl oznámit tuto skutečnost a dát do týmu peníze za to, co dosáhl,“ stojí na stránkách bývalého snajpra.

Americký celek, kterému dal Del Piero do názvu desítku, jíž nosil během aktivní kariéry, dokázal během první sezony pod jeho velením vyhrát svoji divizi a postoupit o stupínek výš. „Klub jsem koupil společně s firmou EDGA Americans Sports, v níž jsem jednatelem, a mým obchodním partnerem Jaffreym Whalenem,“ napsal a poděkoval všem svým „podřízeným“.

Co se týče prezentace Italova klubu, číslovka v názvu není tím jediným, co fotbalové příznivce po celém světě zaujalo. Za zmínku stojí také domácí dresy, které nesou černobílou barvu a připomínají domácí sadu Juventusu Turín. Podobně je na tom klubové logo, jež se podobá předchozímu znaku „Staré dámy“. Právě v ní strávil Del Piero prakticky celou kariéru.

Nyní už se 44letá legenda těší na premiérovou sezonu v UPSL. Věří, že v ní dosáhne dalšího cenného úspěchu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud