Pohřeb Havlova kameramana Miloty: Nedůstojný dárek od Havlové a vdova v utajení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pohřeb Havlova kameramana Miloty: Nedůstojný dárek od Havlové a vdova v utajení

Dagmar Havlová (65) na pohřbu zesnulého kameramana chyběla.
Dagmar Havlová (65) na pohřbu zesnulého kameramana chyběla. (Foto: Aha! - David Kundrát, Martin Hykl, koláž Ahaonline.cz, profimedia.cz)

Patřila mezi blízké přátele Vlasty Chramostové (92) a Stanislava Miloty (†85). Bývalá první dáma Dagmar Havlová (65) na pohřbu zesnulého kameramana chyběla. Poslala deset fialových karafiátů a na sociální síť napsala: „R.I.P Standa Milota. Je mi to tak líto.“

Za rodinu se tak do strašnického krematoria přišli rozloučit bratr Václava Havla (†75) Ivan (80) s manželkou Dagmar. Vdova Vlasta Chramostová nechala uvázat 57 rudých růží za 57 prožitých společných let. „Ferdovi,“ nechala napsat na stuhu důvěrné pojmenování.


Věnec poslala Českátelevizní a filmová akademie, Divadlo Bolka Polívky i herec sám, Pavel Rychetský, ministerstvo kultury, Herecká asociace i senát. Nechyběly květinové dary od rodu Kolowratů a od Karla Schwarzenberka.
Nad rakví promluvil kameraman Jaroslav Brabec (64). „Byl jste Vlastě nejen manželem, ale taky přítelem v dobrém i zlém a ona vám to oplácela stejně,“ řekl. Citoval zesnulého, pro něhož byla kameramanská práce rozkoší, úžasnou přeměnou myšlenky na obraz.

Kariéru přerušila oční vada
Jako samostatný kameraman Milota debutoval v roce 1963 díky Janu Procházkovi, podle jehož scénáře natočil Ivo Novák psychologické drama Na laně. Několik krátkých filmů Milota natočil s režisérem Vladimírem Sísem, s režisérem Jánem Roháčem udělal v roce 1965 Recitál Jiří Suchý - Jiří Šlitr. Jeho posledním celovečerním filmem byl oceňovaný Spalovač mrtvol, ve kterém hrála i jeho žena. Po roce 1989 se k filmování nemohl vrátit, protože neviděl na jedno oko.

Pohřeb Milota:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zamlzena
27. 2. 2019 • 17:14

Ještě než jsem to četla, tak mě napadlo "jen ne ty obligátní karafiáty".

mbmb
26. 2. 2019 • 18:23

Predevsim redaktori Blesku +Aha a fotografove co vylezli ze zemljanky spinavi vyplesknou fotky ani nevi koho i opakujici se .Dalsi hruza kouknete na zapad zeny bile halenky slusivy kostymek a muzi redaktori bile kosile, oblek ,slusne boty a ne pohorky ,okopane tenisky proste nenici svatecni udalost To je ale Starost Liby Smuclerove, ze svoje lidi nevychvala a pusti je do sveta takova prasata ! Jdou na ples .hrad, pohreb elegantni na hovado Byt poradatelem tak pakaz vyhodim nemilosrdne hraji si na umelce ,ale to by mohli prijit v monterkach hovada

jasnovidec01
26. 2. 2019 • 12:52

co má pořád někdo nějaký pi.n.dy kolem funusů ??měly by zrušit přístup redaktorům všech novin a televize a bude vymalováno,je to snad každého věc co dá nebožtíkovi na funus sakra.už těch hovadin nechte a nešiřte ty nesmyslné kecy co ,kdo jak a kde...to nejsou pohřby ,ale divadlo tisku a pisálků

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.