Německý veřejnoprávní rozhlas ARD si zajistil bezpečnou budoucnost pro své VKV vysílače

26. únor 2019

Dohoda se společností Uplink Network se týká mimo jiné spolkových zemí Meklenbursko-Přední Pomořansko, Berlín, Braniborsko a Sársko.

Německý veřejnoprávní rozhlas ARD se nemusí v řadě spolkových zemí obávat o bezpečné pokračování provozu svých VKV vysílačů. Kmitočtové sítě v Meklenbursku-Předním Pomořansku, Berlině, Braniborsku a Sársku přešly ze společnosti Media Broadcast na firmu Uplink Network. Stejný krok se týká také celoplošné sítě veřejnoprávního vysílatele Deutschlandradio. Media Broadcast svůj analogový byznys prodala, aby se do budoucna mohla soustředit pouze na budování sítí pro DVB-T2 a DAB+.

Uplink Network si velké důvěry ARD váží a bere ho jako svůj velký závazek. Zajištění bezproblémového provozu v rekordním čase považuje společnost za mimořádně dobrý výkon. Fungování VKV vysílačů zajistí nejen pro veřejnoprávní rozhlas, ale i některé privátní vysílatele. „Díky zvyšujícím se investicím do vysílacích technologií se celkově zlepšuje kvalita a dostupnost signálu po celém Německu,“ konstatoval Michael Radomski, zakladatel a výkonný ředitel firmy. Severoněmecký rozhlas NDR potvrdil, že s poskytovanými službami je spokojen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související