Jak se bude jmenovat královské miminko? 6 jmen, která jsou nejpravděpodobnější

Porod vévodkyně Meghan, manželky prince Harryho, se blíží. Konečně prozradila, že by se královské miminko mělo narodit koncem dubna nebo začátkem května a vyvrátila tím spekulace, že by porod mohl být už v únoru. O čem se ale zatím stále spekuluje, je pohlaví dítěte a také jeho jméno. Předpokládá se, že královští rodiče vyberou pro svého potomka některé z tradičních jmen. Která by to mohla být?

Pokud by Meghan nebyla ženou královského prince, nejspíš by jedním z možných jmen bylo Rachel Zane, podle stejnojmenné postavy, kterou ztvárnila Meghan ještě jako americká herečka v televizním seriálu Kravaťáci. Jenže jako královská výsost vévodkyně ze Sussexu bude muset zvolit honosnější jméno. Stále více se spekuluje, že se královskému páru narodí spíše holčička. A není tajemstvím, že Harry by si holčičku přál, jak už to ostatně během cesty po Austrálii vykřičel do davu fanoušků. Jaká dívčí jména jsou podle sázkových kanceláří nejpravděpodobnější?

Victoria

Toto jméno u sázkových kanceláří vede a důvod je zřejmý. Královna Viktorie patřila mezi nejvýznamější a také nejdéle vládnoucí panovnice na britském trůnu (její vláda trvala téměř 64 let!). Stala se symbolem své doby, která podle ní nese i jméno – viktoriánská. Dokázala se prosadit ve světě, kterému vládli muži, což by mohlo Meghan jako feministce imponovat.

Alice

Už loni na podzim se spekulovalo, že jedním z možných jmen by mohla být Alice. Jmenovala se tak matka prince Filipa, manžela britské královny Alžběty II. Ke svému dědečkovi, princi Filipovi, má Harry velmi blízko, a tak by bylo celkem logické, kdyby chtěl tímto způsobem uctít svou stranu rodiny.

Diana

Tímto jménem by Meghan s Harrym vzdali velký hold Harryho zesnulé a velmi milované matce. Udělali to už Kate s Williamem, když se narodila jejich dcera Charlotte (celé její jméno je Charlotte Elizabeth Diana). Takže pokud by se pro jméno Diana rozhodl i druhý královský pár, byly by v rodině rázem dvě Diany.

A co když se narodí chlapeček? Pak jsou nejpravděpodobnější tato jména:

Albert

Když byla na podzim loňského roku oznámena novina, že královský pár čeká miminko, jméno Albert se okamžitě objevilo na prvním místě sázkových kanceláří jako jedna z pravděpodobných variant. V královské rodině je toto jméno velmi populární, především proto, že se tak jmenoval milovaný manžel královny Viktorie.

Arthur

Díky legendě o králi Artušovi (v angličtině King Arthur) se toto jméno stalo téměř frází pro muže z královského rodu. Dostal ho i prince Louis, třetí potomek Kate a Williama (celé jeho jméno je Louis Arthur Charles). I když se toto jméno stále drží vysoko na žebříčcích sázkových kanceláří, nezdá se až tak pravděpodobné, že by Meghan svému prvnímu dítěti dala tak běžné jméno.

Filip

Jak jsme již zmínili, princ Harry má ke svému dědečkovi, princi Filipovi, velmi blízko. A pokud by po něm pojmenoval své dítě, dokud je ještě naživu, bylo by to něco opravdu speciálního a princ Harry by tím svému dědečkovi vzdal obrovskou poctu, kterou si jistě zaslouží.

Sdílejte článek
Štítky porod princ Harry Meghan Markle miminka královské miminko

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.