Wawrinka si v Acapulku poradil s Harrisonem, ve druhém kole je i Tiafoe

26. 2. 2019, 08:14
Aktuality 5
ATP ACAPULCO - Stan Wawrinka vstoupil do turnaje ATP 500 v Acapulku výhrou nad Ryanem Harrisonem. O postup do čtvrtfinále si 33letý Švýcar zahraje s dalším Američanem Stevem Johnsonem, s nímž poslední vzájemný duel prohrál. Do druhého kola už postoupil také šest nasazen ýFrances Tiafoe, který přerušil sérii tří porážek.
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka si v Acapulku zahrál třikrát ještě v době, kdy se turnaj konal na antuce. Letos se do Mexika po šesti letech vrátil a svůj úvodní zápas zvládl. 

Třiatřicetiletý Švýcar si poradil s Američanem Ryanem Harrisonem, kterého v prvním vzájemném střetnutí porazl 6-4 7-6. Ve druhém setu sice vinou jediného ztraceného servisu neudržel náskok brejku a v tie-breaku prohrával 4-5, k setbolu však soupeře nepustil a díky aktivní hře proměnil svůj druhý mečbol.


Wawrinka, který si před dvěma týdny zahrál finále v Rotterdamu, si o postup do třetího letošního čtvrtfinále zahraje se sedmým nasazeným Američanem Stevem Johnsonem. Ve vzájemné bilanci sice vede 2-1, ale poslední souboj loni na antuce v Římě prohrál.



Jednadvacetiletý Američan Frances Tiafoe v prvním kole zdolal 3-6 6-4 6-3 Australana Jordana Thompsona a připsal si první výhru od postupu do čtvrtfinále Australian Open. Mezitím totiž nezvládl úvodní zápasy na domácích akcích v New Yorku a Delray Beach.

Nasazenou jedničkou je druhý hráč světa Rafael Nadal, který se představí poprvé od porážky ve finále Australian Open. Šampion z let 2005 a 2013, kdy se hrálo ještě na antuce, do turnaje vstoupí soubojem s Mischou Zverevem, ve druhém kole může narazit na Nicka Kyrgiose a ve čtvrtfinále na Stana Wawrinku.

Nasazenou dvojkou je Němec Alexander Zverev, jenž by se ve druhém kole mohl utkat s kariérou se loučícím Španělem Davidem Fererrem.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.931.110 dolarů
pondělní výsledky (25. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tiafoe (6-USA) - Thompson (Austr.) 3-6 6-4 6-3
Johnson (7-USA) - López (Mex.) 7-5 7-5
Millman (8-Austr.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Gaio (It.) 5-7 6-4 6-2
Wawrinka (Švýc.) - Harrison (USA) 6-4 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
MartinPa
Bylo vidět, že Stan neflákal a zapracoval na FH - po některých se soupeř jenom ohlédl :-) Jinak sledovat první set na streamu je peklo - kor když mají soupeři stejnou postavu, stejně barevná trika s kraťáky a jen jeden z nich má o něco méně bílé fuságle :-)
Reagovat
Marduch
pokud šlape Stanovi i FH, tak soupeř pak nachází cestu k vítězství jen velmi složitě..jakýkoli soupeř.
Reagovat
MartinPa
V dalším kole Steve, ten sice pod tlakem hraje z BH jenom slajzy, ale dokáže jimi hodně potrápit, ale na druhou stranu, to bude dobrý vytrvalostní test na Rafu ve čtvrtfinále:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ten Rafa v QF je odvážné tvrzení. Nick vyhrál úplně z přehledem a pokud se mu bude chtít hrát, tak může Rafu vystřílet ve dvou. Nezapomínej, že to není antuka.
Reagovat
turista
To je fakt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist