Informuje na tom na webových stránkách Orla Štramberk předseda místní organizace Petr Buzek.

„Sobotní dopolední teploty pod bodem mrazu, tedy zmrzlá cesta bez bahna, byly využity k tomu, aby auto s velkým přívěsným vozíkem dojelo až k samotné soše. Sešlo se sedm chlapů, kteří na vozík naložili torzo těla svatého Václava o hmotnosti přibližně čtyř set kilogramů. Nohy světce zůstávají stále ve výšce šesti metrů,“ uvádí Petr Buzek s poděkováním všem, kteří zajistili převoz dílů sochy.

Restaurace. Ilustrační snímek.
Dva tisíce korun měsíčně na polední menu skoro nestačí

Zároveň dodává, že mají předběžně dojednáno, že sochař Jan Kozel, který v roce 1994 sochu vytvářel, se ji pokusí opravit. „Nyní sháníme někoho na oddělení zbytku sochy od podstavce. Neznáte člověka, který by měl vybavení na odřezání sochy od pískovcového podkladu? Děkujeme za vaše reakce na telefonním čísle 739293098,“ doplňuje Petr Buzek.

Starosta štramberského orla v textu také uvádí, že tři stromy, které na sochu při prudkém větru1. února spadly. nebyly na pozemku města Štramberka, ale patří k lomu. Orel nyní jedna s vlastníkem ve věci případné pojistné události. Podle závěrů se rozhodne o dalším postupu. „Naším cílem je vrátit Národnímu sadu patrona naší vlasti,“ ubezpečuje Petr Buzek.

Ilustrační foto
Lidl prodavačkám opět přidá. Po třech letech mzda přesáhne 31 tisíc