26. února 2019 • 12:00

Trucující kanonýr zlobí Inter. Za Icardiho vzpourou stojí i manželka

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jakémkoli jiném případě by to asi byla nepředstavitelná situace. Inter Milán si to ale dovolil a Maura Icardiho, jednoho z nejlepších útočníků na světě a donedávna i kapitána týmu, posadil na tribunu. Argentinský snajpr měl dlouhou dobu problémy s fanoušky, teď se přidaly i spory uvnitř klubu. A jak to tak bývá, hledat za tím můžete ženu.



Icardiho osudová partnerka se jmenuje Wanda Nara. Argentinská modelka a moderátorka byla manželkou jiného fotbalisty, Maxiho Lópeze. S tím se ale rozvedla poté, co vyšla na povrch aférka s Icardim, který byl v té době Maxiho spoluhráčem v Sampdorii Janov. Když se oba Argentinci v další sezoně potkali na hřišti, když už mladší z nich válel za Inter, López odmítl Icardimu podat ruku. Italská média tak každý jejich vzájemný zápas překřtila na „Wanda Derby“.

Nara ale není „jen“ Icardiho partnerkou a matkou jeho dětí, ale také agentkou. Častá účastnice italské talk show Tiki Taka si před kamerami nedává moc pozor na pusu, jako třeba minulý týden, kdy zkritizovala spoluhráče svého milého. „Byla bych radši, kdyby Inter neřešil Maurovu novou smlouvu, ale koupil někoho, kdo mu je schopný nabídnout aspoň pět dobrých balonů,“ postěžovala si.

A oheň byl na střeše. Inter obvinil Wandu z toho, že vynáší médiím informace o tom, že jednání o Icardiho novém kontraktu na San Siru nepokračují zrovna hladce. Milánský klub útočníkovi obratem sebral kapitánskou pásku a přesunul jej na tribunu.

„Šlo o hráčovo každodenní chování, ne o jediný incident,“ ujišťoval klubový boss Giuseppe Marotta ve chvíli, kdy se novým kapitánem klubu stal brankář Samir Handanovič. Bylo ale jasné, že Wandin výstup byl minimálně poslední kapkou při dlouhodobém problému.

„Bylo to složité a velmi bolestivé rozhodnutí. Všichni známe hodnotu našeho bývalého kapitána,“ dodal trenér Luciano Spalletti. „Ale rozhodli jsme se pro dobro klubu. Kolem toho chlapce jsou jisté věci, které je třeba napravit. A tyhle věci ztrapňují náš tým,“ popíchl situaci kolem argentinského střelce.

Proti manželce - agentce stojí také Icardiho rodina

Icardi, usazený vedle své manželky a manažerky Wandy, sledoval zápasy proti Rapidu Vídeň i ligové klání proti Sampdorii Janov jen z tribuny. A fanoušci mu dali najevo, že tam klidně může zůstat. Když se na obrazovce na stadionu objevil záběr na kontroverzní pár, spustil se pískot a fanoušci rozvinuli transparent s nápisem „Žoldáky v našem klubu nechceme.“

Příznivci Nerazzurri mají na Icardiho pifku už pár let. Když v roce 2016 vydal svou první autobiografii, vzpomněl, jak po venkovní prohře 1:3 se Sassuolem přišel k hloučku fanoušků, kteří na ten zápas přijeli. „Chtěl jsem dát svůj dres nějakému dítěti, ale šéf ultras mu jej vytrhl z rukou a znechuceně hodil zpátky na mě,“ napsal. V dalších řádcích dodal, že se stovky nejtvrdších příznivců nebojí, protože klidně „přiveze stovku nejhorších kriminálníků z Argentiny, co je na místě zabijí.“

Ano, kapitán vyhrožující vlastním fanouškům smrtí. I takhle daleko to v Interu zašlo.

Italský deník Corriere della Sera informuje, že Icardi nemá v plánu znovu navléknout dres Interu, pokud mu nebude vrácena kapitánská páska. „Nikdy jsem nezažil takhle toxickou situaci,“ kroutil hlavou trenér Spalletti.

Zástupci Interu se několikrát snažili Icardiho přesvědčit, aby Wandu z pozice agentky vyhodil. Stejného názoru jsou i členové jeho rodiny. „Chci, aby mého bratra zastupoval někdo, komu na něm skutečně záleží,“ řekla Maurova sestra Ivana, která Naru dokonce nazvala zmijí. Sám útočník ale několikrát zmínil, že jeho žena jej bude zastupovat až do konce života.

Vypadá to, že neexistuje jiné východisko, než Icardiho prodat. Trucující střelec ale rozhodně není zbožím ve výprodeji. Generální ředitel Interu Steven Zhang požaduje za kanonýra, který je schopen každou sezonu dosáhnout na 20 branek, alespoň 120 milionů eur (3 miliardy korun).

Favoritem na zisk argentinského útočníka je momentálně Juventus, který by posílil už tak snový útok vedený Cristianem Ronaldem. Inter by Icardiho raději prodal do zahraničí, než velkému rivalovi v Serii A, Corriere dello Sport ale informuje, že útočníkova rodina investovala nemalé peníze do nemovitostí na severu Itálie a nehodlá zemi opouštět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud