Kolář na challengeru ve Francii zdolal domácího kvalifikanta, Pavlásek osmifinále nevybojoval

26. 2. 2019, 13:48
Aktuality 0
ATP CHALLENGER PAU - Zdeněk Kolář vstoupil do halového challengeru ve francouzském Pau úspěšně. Dvaadvacetiletý Čech si v prvním kole poradil s domácím kvalifikantem Gregoirem Jacqem. O osmifinále si zahraje s nasazeným Tallonem Griekspoorem. Adamovi Pavláskovi návrat na kurty po zranění kotníku nevyšel, nasazený Čech ve druhém kole prohrál s Janem Choinským.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář kvůli svému žebříčkovému postavení (219. v ATP) startuje převážně na challengerech, ale letos se zatím ani na podnicích nižší kategorie výrazného úspěchu nedočkal. Jeho maximem je tři týdny staré čtvrtfinále z budapešťské haly, kde po šesti měsících vyhrál dva zápasy po sobě.

V hale pokračuje dvaadvacetiletý Čech i nadále. Na právě probíhajícím challengeru ve francouzském Pau si na úvod poradil 6-4 6-4 s domácím kvalifikantem Gregoirem Jacqem.

Proti až 440. hráči světa sice v obou setech doháněl manko brejku, ovšem vždy čtyřmi gamy v řadě nepříznivý stav otočil. V úvodní sadě prohrával 0-2, ve druhém setu už 1-4.

O své teprve třetí letošní osmifinále bude Kolář bojovat proti nasazenému Tallonovi Griekspoorovi, kterého můžou čeští tenisoví příznivci znát z únorové kvalifikace Davisova poháru. Se stejně starým Nizozemcem, jenž v žebříčku ATP figuruje o deset míst výše, změří síly premiérově.

Adam Pavlásek, který si před měsícem během příprav na Davis Cup poranil kotník, v prvním zápase po šesti týdnech utrpěl čtvrtou porážku v pěti letošních zápasech, když prohrál 4-6 5-7 s Britem Janem Choinským.

Pavlásek sice nedovolil soupeři úvodní dějství dopodávat, nicméně po úspěšném brejku znovu ztratil servis. Ve druhé sadě byl k vidění brejkbol až v samotné koncovce. První mečbol ještě zvládl český hráč odvrátit, na druhý však odpověď nenašel.

• ATP CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 69.280 eur
úterní výsledky (26. 2. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kolář (ČR) - Jacq (Fr.) 6-4 6-4
Grigelis (Lit.) - Taberner (Šp.) 6-4 4-6 6-3
Vavassori (It.) - Bonzi (Fr.) 6-3 7-5
Darcis (Belg.) - Müller (Fr.) 6-1 7-6(3)
Lamasine (Fr.) - Furness (Fr.) 6-2 7-5
Safiullin (Rus.) - Brown (Něm.) 3-6 7-6(4) 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Choinski (Brit.) - Pavlásek (15-ČR) 6-4 7-5
Barrere (1-Fr.) - Serdarušič (Chorv.) 7-5 4-6 6-3
Gombos (SR) - Stachovskij (3-Ukr.) 7-6(4) 4-6 6-1
Kuhn (Šp.) - Brands (6-Něm.) 6-1 7-6(5)
M. Ymer (13-Švéd.) - Torpegaard (Dán.) 1-6 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist