Vůch je stále svůj i po návratu ze zahraničí. Je zvyklý dělat scény a za příklad dostal Štajnera...

Vůch je stále svůj i po návratu ze zahraničí. Je zvyklý dělat scény a za příklad dostal Štajnera...

V posledních deseti dnech dorazilo do Příbrami několik nováčků, s tím, že jedním z nich je ofenzivní záložník s problematickou pověsí Egon Vůch, jenž ukončil angažmá v Kazachstánu.

Ač už se bývalý hráč Teplic, Liberce či Plzně připravuje u řeky Litavky již třetí týden, k posledním duelu proti Sigmě Olomouc ho kouč Josef Csaplár nenominoval, takže nebyl ani na lavičce náhradníků.

"Měl jsem s ním rozhovor. Trénuje. Říkal jsem mu: Hele, já tě neznám, dlouho jsi nehrál, takže cesta do sestavy u mě vede přes trénink. A pak tě potřebuji vidět v přípravném zápase za juniorku. Až to tam dáš, tak si tě vezmu s sebou," uvedl webem idnes.cz citovaný stratég, s tím, že Vůch už za juniorku v prohraném duelu proti Spartě nastoupil.

Návrat ze zahraničí nebude znamenat automaticky základní sestavu a to ani v týmu, který je namočen do boje o záchranu. "V Blesku vyšel článek o tom, jak Csaplár si srovná Vůcha. Já jsem v kabině před všemi říkal: Ale já si tě rovnat v žádném případě nebudu. Je ti osmadvacet let a mám tě rovnat? Nevěnuji tomu vteřinu mého času. Ukazovat cestu mu budu, ale pokud se nesrovná v osmadvaceti letech, pak mu není pomoci. Trénuje, snaží se, dostává se do toho. Já mu říkám: Egone, já to jinak neumím. Nedostaneš divokou kartu, prostě to nejde. Tým má nějaký příběh, hráč po hráči v Příbrami," doplnil šéf Rezka, Švengera, Matouška, Jablonského a spol.

Vůchovi dal za příklad napraveného bohéma Štajnera, který ve svých nejlepších letech zářil v bundesligovém Hannoveru. "On je zvyklý dělat scény, něco řekl na tréninku, to je dobré pro bulvár, ale já jsem to přešel. Povídám mu druhý den: Hele, já tě znám, ale tohle už příště neříkej. Trošku s nadhledem. Je to o něm. Když tady zveřejním, co jsem s ním zažil za týden, tak je to na tři stránky. Říkám mu: Máš štěstí, že máš moudrého trenéra, Egone. Neodpustím mu nic, on to ví. Dal jsem mu zase příklad: Měl jsem nějakého Jirku Štajnera, šel jsem do Liberce a oni ho vyhodili, byl složitý, měl podobné problémy jako ty. Pochopil to, hrál a pak byl sedm let v bundeslize, udělal kariéru," uzavřel na idnes.cz šestapadesátiletý odborník, jenž prošel i mládežnickými reprezentacemi Česka.