Hlavní obsah

Kopněte ho do kotníku! Legenda pobouřila veřejnost tvrzením, že Liverpool měl vyřadit Rashforda ze hry

Manchester/Praha

Se složitou situací se musel vyrovnávat Manchester United během nedělního domácího utkání Premiere League proti Liverpoolu. Hned tři jeho hráči se zranili už v prvním poločase, a protože všichni museli být střídáni, až do konce zápasu se musel manažer Ole Gunnar Solskjaer třást o to, aby jeho jedenáctka dohrála zápas kompletní.

Sestřih utkání 27. kola Premier League Manchester United - LiverpoolVideo: DIGI CZ

 
Článek

Jako ve zlém snu. Už ve 21. minutě musel ze hřiště odejít Ander Herrera, o čtyři minuty později Juan Mata a těsně před koncem poločasu i Jesse Lingard. Možný počet střídání na celý zápas tak Solskjaer vyčerpal už v prvních 45 minutách a pokud by se něco stalo dalšímu z hráčů, neměl už šanci kohokoli kýmkoli nahradit.

Bolestí přitom viditelně trpěl i další hráč United, Marcus Rashford, kterého trápil kotník. Ten sice nakonec celý zápas dohrál, ovšem na hřišti se nejspíš opravdu necítil příliš komfortně, čehož si všiml i bývalý anglický útočník Michael Owen. Bývalý hráč obou klubů následně naznačil, že hráči Liverpoolu měli Rashforda úmyslně vyřadit ze hry.

"Řeknu vám, kdybych byl Jürgen Klopp v šatně o přestávce (...), řekl bych: 'Fajn, první hráč při první příležitosti půjde a kopne Rashforda do kotníku, na který v první půli kulhal," cituje slavného Angličana web Liverpoolecho.co.uk.

Na Owena se následně snesla vlna kritiky, zejména z řad fanoušků United, kteří se do něj pustili na sociálních sítích. Bývalý forvard si ale za svými slovy stojí.

"Nikdo nikomu neradil, aby bylo Rashfordovi způsobeno nějaké vážné zranění, ale s vyčerpanými třemi střídáními a pokud by jeho kotník na tom byl tak, že by nemohl pokračovat, by se o tom samozřejmě mluvilo v každé šatně v zemi," uvedl Owen na svém Twitteru.

Foto: Sport.cz

Michael Owen v dobách, kdy oblékal dres Manchesteru United.

Reklama