Woody Allen má dost obviňování a vymění Hollywood za Španělsko

Woody Allen má dost obviňování a vymění Hollywood za Španělsko
Prokletí žlutozeleného škorpióna | 2001 Dreamworks Pictures
Woody Allen se, stejně jako řada jiných, nechal zlákat streamovací službou a podepsal v roce 2017 s Amazonem smlouvu na čtyři exkluzivní filmy. O pouhý měsíc později se rozjela vlna #MeToo, do které byl zatažen i on (kvůli nařčení jeho adoptivní dcery Dylan Farrow ze sexuálního obtěžování). Jeho poslední natočený film A Rainy Day in New York je současně prvním ze čtyř Amazon filmů a studio se rozhodlo, že ho kvůli obvinění neuvede. A dalo stopku i natáčení dalších dohodnutých filmů, takže Allen zažaloval Amazon o 68 milionů dolarů za porušení smlouvy (tolik si měl cca za filmy vydělat).
Protože se současně od Allena již odvrátily i některé hollywoodské hvězdy, slavný filmař udělal jediné možné rozhodnutí - mizí tvořit do Evropy. Konkrétně jeho kroky povedou do Španělska, kde spojí síly s produkční společností Mediapro. Ta produkovala již jeho starší filmy Vicky Cristina Barcelona a Půlnoc v Paříži, oba mimochodem velmi komerčně úspěšné.
O čem jeho nový film bude, to v tuhle chvíli netušíme. Stejně tak není jisté, kdo si v něm zahraje. Uvedení do kin by se měl dočkat v roce 2020.
Vicky Cristina Barcelona
Owen Wilson, Woody Allen