Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Díky filmu režiséra Julia Ševčíka Skleněný pokoj se z nich staly kamarádky. Herečky Carice van Houten, již známe ze Hry o trůny jako Melisandru z Ašaje, a Hanna Alström, již mezinárodně proslavila role princezny Tilde ze série Kingsman, se potkaly až v Brně.

Ve snímku, jehož děj začíná v roce 1928, hrají životní přítelkyně. Setkají se i s našimi předními herci v čele s Karlem Rodenem (61), Karlem Dobrým nebo Vladimírem Polívkou. Jejich role kamarádek Liesel a Hany jsou ale hlavní.

„Liesel má rodinu, děti, odpovědnost za druhé, zatímco Hana je v tomto smyslu volná, neřízená střela. Jejich životní cesta je plná zvratů, dramatických historických okolností, příležitostí i překážek, které nebudu vyzrazovat,“ charakterizuje hlavní hrdinky Skleněného pokoje režisér Julius Ševčík.

A jak na natáčení vzpomínají samotné herečky? „Nevím, jak to cítí Carice, ale já jsem v ní získala velmi dobrou přítelkyni,“ vzpomíná na natáčení představitelka Liesel Hanna Alström. „Když natáčíte v cizí zemi a vztah vašich postav je tak intenzívní jako tomu bylo v tomto filmu, tak je dobré, když si od počátku rozumíte. Velmi mi to pomáhalo,“ dodává.

„Myslím, že jsme si okamžitě jedna druhou oblíbily,“ souhlasí Carice van Houten, která hraje živelnou Hanu. „Začaly jsme si povídat a zjistily, že máme hodně společného. Mám Hannu opravdu moc ráda,“ doplnila kolegyni.

Uvedení filmu Skleněný pokoj doprovází výstava filmových kostýmů Kataríny Štrbové Bielikové, která je umístěna v prostorách vily Tugendhat v Brně do 11. března. Slavnostní premiéra proběhne 12. března v brněnském kině Scala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám