„Tak vostře ne, Hamí.“ Soukup zesměšnil ČSSD, i na Sobotku došlo

27.02.2019 9:07

V dalším díle svých zpráv se Jaromír Soukup věnoval opět tématu ČSSD. Sociální demokraté se před sjezdem prý pomátli a slibují kdeco. Naposledy kratší pracovní dobu. A i když to podle moderátora dává smysl, proč Hamáček nepřišel rovnou s novelou? Na paškále měl Soukup ještě Vladimíra Dlouhého, Facebook a také političku, které konečně dokázali zneužití služebního vozu.

„Tak vostře ne, Hamí.“ Soukup zesměšnil ČSSD, i na Sobotku došlo
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup prezentuje sliby ČSSD

Soukup začal svým oblíbeným terčem, sociálními demokraty. „Nyní v rámci ‚Pojďme před sjezdem slíbit cokoliv‘ si šéf ČSSD vzpomněl, že by bylo dobrý zkrátit pracovní týden. Teda týden, tak vostře von na to zase nejde. Zatím by chtěl zkrátit pracovní dobu týdně o půl hodiny. Já vim, to je nic, to je asi 6 minut denně, ale zní to, jako že sociální demokraté chtějí zkrátit pracovní týden,“ řekl Soukup a dodal, že tak to alespoň rezonuje médii.

Anketa

Ohrožuje Miloš Zeman demokracii v České republice?

11%
89%
hlasovalo: 11167 lidí

Čistě racionálně má Hamáček podle Soukupa pravdu, protože například v Belgii a v Nizozemí má pracovní týden 38 hodin, zatímco zde pořád 40. A ve Francii v průměru 35 hodin. Hamáček podle Soukupa také objevil to, co moderátor říkal již před rokem, tedy že Češi za svoji pracovní kariéru pracují o 9 let déle než Němci. „Já to říkám rok, říkám, říkám, říkám, a zdá se, že to Hamí zaslechl,“ pochválil se Soukup a dodal, že sociální demokraté se před sjezdem lehce pomátli, protože si nevšimli, že jsou déle jak rok ve vládě, takže věci nemusí jen říkat, ale můžou je dělat. „Proč teda, zatraceně, Hamáček nepřijde s novelou zákona, a místo toho jen plácá do větru?“ ptal se generální ředitel Barrandova a zahájil další tirádu proti politikům, kteří říkají: „Mělo by se.“

V dalších zprávách se krátce opřel do hejtmanky Jaroslavy Pokorné-Jermanové za ANO, protože po půl roce obstrukcí Středočeský kraj konečně přiznal, že její manžel používal služební limuzínu k soukromým účelům. „Třeba na fotbal s kamarády, do svého kadeřnického salonu a tak. Paní hejtmanka přitom tvrdila, že ji vozil na pracovní akce. No tak hlavně, že jim to doma klape, já jim to nezávidim,“ bavil se Soukup.

Dále se věnoval pirátskému poslanci Lukáši Černohorskému, který prý na rozdíl od ostatních členů pouští zjištění komise vyšetřující OKD na veřejnost. A právě v Černohorského hledáčku se objevil bývalý ministr průmyslu a obchodu Vladimír Dlouhý. „Teď vyšlo tak nějak najevo, že na začátku toho průšvihu s OKD stálo nezákonné rozhodnutí Vladimíra Dlouhého přesunout OKD z vlastnictví státu do akciové společnosti. Ze státního podniku udělali akciovku a teď to ta komise napadá, že to bylo nezákonný,“ informoval moderátor. „Byl to taky on, který mohl všechno zachránit, kdyby podal určovací žalobu. Tedy že soud určí, kdo je vlastníkem, když jsou tam pochybnosti,“ dodal Soukup spolu se sdělením, že Vladimír Dlouhý v „seznamu padouchů“ pro něj určitě nenahrazuje Bohuslava Sobotku a jeho přítele Radka Pokorného. Černohorský podle moderátora oznámil, že výsledkem vyšetřování budou novely zákona, trestní oznámení a podněty na advokátní komoru. Ale podle Soukupa se v tom bude policie a soudy tak dlouho vrtat, až už bude všechno promlčené a pachatelé na věčnosti nebo v Argentině, takže celá věc vyšumí do ztracena.

Jako další přidal myšlenku, která se prý honí v hlavě Andreje Babiše, totiž danit příjmy velkých technologických gigantů jako Google a Facebook. V Německu a Rakousku se to prý řeší srážkovou daní, tedy že ti, kdo si v Rakousku objednají u společností reklamu a dostanou fakturu, tak zaplatí část těchto peněz těmto státům. Soukup konstatoval, že v roce 2019 se to asi nestihne, ale je prý načase, aby se danit začlo. A přidal i nápad danit tyto společnosti za neustálé úniky dat, ke kterým dochází.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…