V Nepálu se zřítil vrtulník s ministrem turistiky na palubě, pravděpodobně nikdo nepřežil

Na východě Nepálu ve středu havaroval vrtulník s nepálským ministrem turistiky a šesti dalšími osobami. Policie našla na místě neštěstí pět mrtvých, jiné zdroje hovoří o sedmi obětech.

Tento článek je více než rok starý.

Káthmándú Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2015-06-02t120000z_1_190227-133030_elev.JPG

Havárie se stala v odlehlém regionu země (ilustrační foto). | Foto: Navesh Chitrakar | Zdroj: Reuters

„Vrtulník se vzňal. Na místě bylo nalezeno pět těl,“ řekl mluvčí nepálské policie. Zda je mezi pěti nalezenými oběťmi také ministr Rabindra Adhikari, neupřesnil. Nicméně podle mluvčího ministerstva vnitra zemřelo všech sedm lidí na palubě stroje.

Ministerstvo vnitra k neštěstí rovněž sdělilo, že helikoptéra soukromé společnosti Air Dynasty nabízející letecké služby, se zřítila v odlehlém zalesněném horském regionu v okrese Taplejung. Do oblasti neštěstí, asi 240 kilometrů východně od metropole Káthmándú, byly hned vyslány desítky záchranných týmů.

Podle údajů ministerstva vnitra se ministr turistiky vracel z poutního místa Pathivara v Taplejungu. Místní média píšou, že Adhikari také navštívil stavbu regionálního letiště.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme