Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie na základní škole: Gabriela (12) střelil spolužák do hlavy během výuky

Tragédie na základní škole: Gabriela (12) spolužák střelil do hlavy během výuky (ilustrační foto)
Tragédie na základní škole: Gabriela (12) spolužák střelil do hlavy během výuky (ilustrační foto)  (Autor: Slávka Červená)
Autor: ital - 
27. února 2019
16:04

Na jedné ze základních škol na Slovensku došlo ve středu k obrovské tragédii. Chlapec zde postřelil svého dvanáctiletého spolužáka při střeleckém kroužku. Hoch skončil v péči lékařů v umělém spánku. Případem se zabývá policie.

Neuvěřitelná událost otřásla základní školou ve Spišské Nové Vsi na Slovensku. Ve středu při střeleckém kroužku postřelil jeden ze spolužáků 12letého Gabriela vzduchovou zbraní. Střela chlapci uvízla v hlavě a musel být převezen do nemocnice s vážnými poraněními.

Lékaři ve fakultní nemocnici v Košicích jej napojili na umělou plicní ventilaci a uvedli do umělého spánku. O nehodě informoval web Novinky.sk. Případem se nyní zabývá slovenská policie.

„Rozsah zranění v tuto chvíli ještě neznáme. Chlapec je však mimo ohrožení života. Policisté provádí na místě nezbytné úkony a zahájili rovněž trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví,“ informovala policejní mluvčí Lenka Ivanová.

PavelSki ( 28. února 2019 08:03 )

My to měli normálně na druhém stupni ve škole v 80.letech. To samé na táboře, tam stříleli ze vzduchovky i mladší. Vzduchovka byla brána jako bezpečná zbraň, za dodržení bezpečnosti. Jako šplh po tyči 5m, také můžeš spadnout (z takové výšky), vrch koulí (co když někomu vyletí jinam, že). No možná se dnes ve školách už skoro vše zakazuje. A pro jistotu rodiče většině dětí píšou omluvenky na tělocvik.

PavelSki ( 28. února 2019 08:00 )

My to měli normálně na druhém stupni ve škole v 80.letech. To samé na táborech.

slovan1954 ( 28. února 2019 00:54 )

Vzal si už ty léky,vole??? Tak si dej aspoň mokrej hadr na palici,vemeno!Vorel du bist ezl!

dedeha ( 27. února 2019 22:31 )

U športovej streľby, tak ako u každého iného športu, ak chcete vychovať talenty, musí sa začať skoro. Vek 12 rokov na strelecký krúžok je v poriadku. Platí tu ale špeciálny režim manipulácie so strelnou zbraňu. Neviem podrobnosti prípadu, ale myslím si, že vedúci krúžku nezvládol menežovať krúžok v spomenutom režime. Platí vždy: "Aj nenabitú zbraň, považuj vždy za nabitú a tak sa k nej správaj. So žiadnou zbraňou sa nikdy nesmie mieriť na človeka."

pekaaaros ( 27. února 2019 21:36 )

Střelecký kroužek pro dvanáctileté. Co bude dál? Balení jointů pro šesťáky? "Ale my to tu jenom balíme, to zlepšuje zručnost mladých lidí. Jde hlavně o procvičování motorické činnosti. Rozhodně ani náznakem nejde o žádný hulení"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání