Český výrobce AQ představí na výstavě Audio Video Show to nejlepší z výroby i distribuce

Na výstavě nebudou chybět výroční reprosoustavy AQ Passion 25, české elektronkové zesilovače KR Audio ani dostupné aktivní reprosoustavy AQ M24 BT.

Červenka, 26. února 2019 – Výrobce českých Hi-Fi reprosoustav Acoustique Quality se již tradičně účastní největší české výstavy audiovizuální techniky Audio-Video Show 2019. Kromě vrcholné řady reprosoustav AQ Passion bude výrobce prezentovat to nejlepší z řady AQ Pontos i dostupné BT reprosoustavy AQ M24 BT. Jedním z nejzajímavějších exponátů budou reprosoustavy AQ Passion 25, které vznikly k příležitosti 25. výročí společnosti v limitované edici 25 kusů.

AQ Passion 25 aniversary LE

Poslední přírůstek do vrcholné flotily reprosoustav Acoustique Quality vznikl k příležitosti 25. výročí založení společnosti AQ. Jejich konstrukce čerpá ze zkušeností nabytých při vývoji vlajkové lodi AQ Passion. Nechybí aktivní systém tlumení vnějších stěn DBS, 3D tvarovaná čelní stěna, ani prostorově uložené měniče pro co nejlepší sesazení všech pásem. Na pozici výškového reproduktoru se usídlil nejvyšší model společnosti SB Acoustic Satori TW29, který se pyšní naprosto přesným projevem. Sekunduje mu středobasová sekce, kterou obstarává 5“ minerální polypropylenová membrána a vše uzavírá dvojice 8“ basových měničů Scan-speak s membránou ze skelných vláken. Samozřejmostí je vnitřní kabeláž Audioquest Rocket 33.

High-End v oblasti lampových zesilovačů i streamingu

Kromě reprosoustav vlastní výroby společnost představí i nejnovější partnery, kteří prostřednictvím Acoustique Quality vstupují na český a slovenský trh. Fanoušci špičkového audia se tak mohou těšit na poslech elektronkových high-end zesilovačů KR-Audio ručně vyráběných přímo v Praze. Chybět nebude ani společnost Lindemann audiotechnik, která již 25 let dokazuje, že i digitální zdroje mohou dosáhnout audiofilské kvality. Produkty řady Limetree představí Norbert Lindemann osobně.

Výstava Audio Video Show 2019 bude probíhat od pátku 1.3. do soboty 2.3. v čase 10:00 – 18:00. Expozice Acoustique Quality se bude nacházet v salonku Don Ottavio na prvním patře hotelu Don Giovanni, Vinohradská 2733/157a, 130 00 Praha 3-Žižkov.

O firmě AQ

Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reproduktorů, jejichž vývoj i výroba stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny.
Jak se dařilo budovat prodejní síť obchodních partnerů, začala firma do své nabídky přidávat i další produkty, příslušenství reprosoustav, jako kabely, stojany, držáky a podobně. Postupně se v nabídce začaly objevovat i další značky. První byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž České Republice. Později přibylo i mnoho dalších značek z oblasti kvalitního audia.

Tagged