Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dráhařský svátek začal. Sprinteři nestačili, Machačová se vyhýbala pádu

Mistrovství světa dráhových cyklistů v polském Pruszkówě začalo. Ve scratchi Jarmila Machačová neobhájila pátou příčku z loňského Apeldoornu a skončila devátá. Nedařilo se triu českých sprinterů, kteří dojeli až dvanáctí.

Machačová se na šampionátu poprvé objevila ve scratchi. Závod zásadně ovlivnil hromadný pád tři kola před cílem, v němž skončila například vynikající Dánka Amalie Dideriksenová. České vytrvalkyni se podařilo kolizi vyhnout a v těsném finiši skončila na deváté příčce. Vítězství dokázala před dotírající Kirsten Wildovou uhájit Elinor Barkerová z Velké Británie.

"Jela jsem hodně aktivně, trochu plýtvala silami a v závěru jsem je už moc neměla. S devátým místem můžu být spokojená. Jeden únik vypadal dobře, ale soupeřka bohužel nechtěla pokračovat. Dnes to na lepší umístění nebylo," říkala po závodě Machačová, která se o nástup pokusila dvakrát. Ani jeden z pokusů však nevyšel.

Sprinterské trio Pavel Kelemen, Tomáš Bábek a Robin Wagner letos uspělo ve Světovém poháru, který zakončilo na čtvrté příčce. Sprinteři doufali, že si svou formu přivezou i do Pruszkówa. Bohužel, v kvalifikaci zaostali za osmými Brity o více než sedm desetin a postupu tak zůstali hodně vzdáleni. Čechům patřilo dvanácté místo, titul slaví Nizozemsko.

"Start vyšel dobře, ale čas není ten, jaký jsme čekali. Ten se počítá a dnes nám to nesedlo. Se svým výkonem jsem ale spokojený a snad se mi to tady ještě podaří prodat," hodnotil pro Českou televizi Bábek. "Jelo se mi fajn, ale stopky jsou nekompromisní. V posledním půlkole jsem ztratil hodně. Ale nevím, co by se tam dalo vylepšit," přemítal jeho kolega Wagner.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Pruszkówě (Polsko):

Muži:

Týmový sprint - finále: Nizozemsko (Hoogland, Lavreysen, Van den Berg) 41,923 - Francie (Bauge, Lafargue, Vigier) 42,889, o 3. místo: Rusko (Dmitrijev, Šarapov, Jakuševskij) 43,115 - Německo 43,294, ...v kvalifikaci 12. ČR (Kelemen, Bábek, Wagner).

Ženy:

Scratch: 1. Barkerová (Brit.), 2. Wildová (Niz.), 3. D'Hooreová (Belg.), ...9. Machačová.

Týmový sprint - finále: Austrálie (McCullochová, Mortonová) 32,255 - Rusko (Šmeljovová, Vojnovová) 32,591, o 3. místo: Německo (Hinzeová, Welteová) 32,789 - Mexiko 33,455. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články