Stanislav Fišer: Dojemná slova o smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Stanislav Fišer: Dojemná slova o smrti

Stanislav Fišer
Stanislav Fišer (Foto Petr Novotný)

Slavný herec a dabér Stanislav Fišer (87) napsal dopis do nebe svému příteli a představiteli filmového Vinnetoua Pierru Briceovi (†86), který by začátkem února oslavil 90. narozeniny. A jeho text je víc než dojemný.

Milý Pierre, máš narozeniny. Jistě dovolíš, že je budu slavit s Tebou. Vůbec nemusíš litovat, že nejsi tady, protože tady se připravuje zřejmě velká válka,“ stojí v úvodu psaní Stanislava Fišera, který je velmi vážně nemocný (kvůli rakovině hrtanu přišel o hlasivky a jeho stav se postupně zhoršuje – pozn. red.). Další řádky dopisu už vhánějí slzy do očí. „Jsem připraven letět za tebou. Věřím, že velký Manitou mě tam za Tebou pustí,“ nadiktoval Fišer do pera své družce Antonii. „K narozeninám se většinou přeje hodně zdraví, ale to určitě nepotřebuješ, a já žádný nemám. Tak jsem se rozhodl, že Ti pošlu sám sebe. Tak ještě chvilku počkej, neboj se, dlouho to nebude. Moc se na Tebe těším. Stanislav Fišer!“

Zaživa pohřbený Fišer: Bartoška se mi omluvil! Ale...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.