Hlavní obsah

Egypťan masturboval v brněnském podchodu, vyvázl s podmínkou

Právo, Petr Kozelka
Brno

Podmíněný trest a sexuologickou léčbu uložil ve čtvrtek Krajský soud v Brně Egypťanovi Sherifu Taha Solimanovi Hassanovi za výtržnictví. Podle obžaloby muž v podchodu u zastávky Bieblova v Brně totiž dvakrát překvapil procházející ženy tím, že si rozepl kalhoty a masturboval. Obžalovaný byl přitom už jednou za podobné jednání odsouzen, ale nijak se neléčil.

Obžalovaný Hassan u souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Na místě veřejnosti přístupném se dopustil hrubé neslušnosti tím, že minimálně ve shora uvedených dnech měl rozepnuté kalhoty či kraťasy, obnažený penis a masturboval,“ stálo v obžalobě. Městský soud v Brně Egypťana potrestal 10 měsíci vězení s podmíněným odkladem na tři roky za výtržnictví, muž se ale s trestem nehodlal smířit, a proto podal odvolání.

Senát v čele s Halinou Černou zajímalo, proč muž nezačal chodit na léčbu už v roce 2015, kdy byl souzen za podobné jednání poprvé. „Sám jsem nezjistil, že bych byl nemocný,“ tichým hlasem odpovídal exhibicionista. „A to vám přišlo normální, takto exhibovat na veřejnosti? Onanovat před dámami?“ ptala se soudkyně Černá. Muž tentokrát jen zarytě mlčel.

Byl již potrestán

Odvolací senát nakonec po krátké poradě smetl mužovo odvolání ze stolu. „Soud prvního stupně zjistil všechny skutečnosti a uložil za tuto trestnou činnost trest deseti měsíců při hrozícím potrestání až na tři roky. Takový trest nelze považovat za nepřiměřeně přísný,“ zdůraznil při odůvodnění soudce Petr Hlavina.

„Nelze pominout, že obžalovaný byl za obdobnou činnost již trestán a po svém odsouzení nevyhledal odbornou pomoc a nijak se neléčil, přestože si musel být vědom, že jeho chování není v souladu s právními normami našeho státu. A dospělo to až sem, kdy se v několika případech dopustil takového jednání vůči třem ženám. Proto nelze uložit jen léčbu, jak navrhovala obhajoba, ale je potřeba přidat i trest, byť podmíněný,“ dodal Hlavina.

Reklama

Výběr článků

Načítám