Hlavní obsah

Nor Riiber vyhrál na MS skok sdruženářů na středním můstku

Praha

Už jistý vítěz Světového poháru Nor Jarl Magnus Riiber vyhrál na mistrovství světa v rakouském Seefeldu v nepříjemném větru skokanskou část závodu na střední můstku a v běhu bude útočit na svůj první titul. Na trať 10 kilometrů v 15:15 vyrazí s náskokem šesti vteřin před krajanem Espenem Björnstadtem. Třetí je domácí Franz-Jose Rehrl.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Nor Jarl Magnus Riiber vyhrál na mistrovství světa v rakouském Seefeldu v nepříjemném větru skokanskou část závodu

Článek

Čeští sdruženáři do bojů o přední příčky nezasáhnou. Nejlepší z nich je po skoku na 35. místě Ondřej Pažout (96,5 m) a na Riibera před během ztrácí 1:55 minuty. Tomáš Portyk (94 m) je čtyřicátý, Jan Vytrval (90,5 m) o čtyři místa za ním a Lukáš Daněk (90 m) se pokusí v běžecké části vylepšit 47. pozici po skoku.

Suverén této sezony SP Riiber na svůj skok dlouho čekal. Dvakrát usedl na lavičku na nájezdu a pokaždé se musel vrátit. Udržel ale koncentraci a přistál na 107 metrech. Nejdelší pokus 108,5 metru předvedl Japonec Akito Watabe, jenže kvůli odpočtům za vítr je zatím šestý a na Riibera ztrácí 21 vteřin.

Třetí zlato v Seefeldu nejspíše nepřidá Eric Frenzel. Německý sdruženář, který minulý týden ovládl závod se skokem na velkém můstku a získal zlato i v týmovém sprintu s Fabianem Riesslem, je až dvaadvacátý. V běhu musí dohánět odstup 1:23 minuty.

Reklama