Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Teploty připomínající jaro stále přejí lyžařům

Dnešní den je podle meteorologů posledním slunečným dnem s jarními teplotami. V noci na pátek nás teplé počasí opustí a citelně se ochladí. Ve vyšších polohách je hlášeno sněžení. Pokud jste přemýšleli nad tím, že lyže už uklidíte do sklepa, ještě s tím počkejte.

„Lyžování na Hochfichtu je i na přelomu února a března stále velmi příjemné a jsme příjemně překvapeni neutuchajícím zájmem lyžařů. Od pátku se na Hochficht vrátí zimní počasí a sněhové srážky, které vylepší stav sjezdovek. Přestože v nížinách již vládne jaro, u nás v nadmořské výšce okolo 1 300 metrů, máme nejvíce sněhu za poslední roky a lyžovat budeme minimálně do 24. března,“ řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Šanci vyrazit za sportem mají stále i běžkaři. Na Sternsteinu je upraveno 12 kilometrů stop. Výborné podmínky hlásí i běžecký areál Schöneben, kde je aktuálně okolo 100 centimetrů sněhu a denně je upravováno 64 kilometrů stop. 

Foto Martin Řezáč

Štítky lyžování, zima, Hochficht, počasí, lyžař

Teploty připomínající jaro stále přejí lyžařům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.