Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Hodonín vs Draci Šumperk 5:3

28. února 2019 - 09:19

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Hodonín vs Draci Šumperk 5:3

ilustrační snímek zdroj: Draci Šumperk

Šumperští hokejisté se ve středu 27. února třikrát na ledě Hodonína dostali do vedení. Jenže ve třetí třetině domácí zabrali, byli lepším týmem a nakonec dokráčeli k vítězství 5:3. Hodonín si tak zajistil druhé místo v tabulce, Draky čeká v sobotu start do play-off na domácí půdě. Střetnou se s Pískem a budou usilovat o úspěšný vstup do série.

Branky a nahrávky: 7. Benýšek (Matějka), 13. Ševčík (Matula, Matějka), 34. Mikéska (Kobylík), 49. Charvát (Matula), 54. Matula Miklík) - 3. Antonov, 9. Čuřík (Plášek), 32. Drtil (Plášek). Rozhodčí: Slavka - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 1145. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Hodoní: Kubáň (21. Gajan) - Dresler, Šaršok, Fišera, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík - Charvát, Matějka, Leška, Pašek, Škutchan, Benýšek, Růžička, Matula, Jurča

Šumperk: Polívka - Hroch, Mojžíš, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák - Pokorný, Romančík, Krejčířík, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

Nevyšlo to. Šumperští hokejisté dlouho sahali v Hodoníně po vítězství, vedli třikrát o gól. Již ve třetí minutě se prosadil proti Kubáňovi Vladimir Antonov. Hodonín se dostal k vyrovnání v sedmé minutě. Polívka se již dostal ke kotouči, schoval ho pod rukavici, ale důraz Karla Benýška, byť na hranici pravidel, nakonec slavil úspěch. Sudí Slavka sporný gól uznal.

Domácí se ale z vedení radovali jen chvíli. Prakticky z první akce po následném vhazování se totiž Šumperk prosadil znovu. Po přihrávce Karla Pláška skóroval Jakub Čuřík. Drtiči ale opět našli odpověď, ve 13. minutě využil chvíle nepozornosti Ondřej Ševčík, který nepokrytý puk dostal do sítě.

Podobný průběh přinesla i druhá třetina. Draci v ní šli opět do vedení, když se v přesilovce krátce po polovině utkání trefil Tomáš Drtil. Ani tentokrát se dlouho Šumperk z vedení neradoval. Skóre naposledy v zápase srovnal Róbert Mikéska.

Další branky padaly znovu až ve třetí třetině a tentokrát už jich dosáhli jen domácí. Ve 49. minutě se prosadil Matěj Charvát, konečnou pojistku přidal v čase 53:20 hodonínský útočník Dominik Matula. Hodonín dotáhl zápas do vítězství a vybojoval tak druhé místo po základní části.

Draci i přes porážku zvítězili v tabulce skupiny Východ a v sobotu odstartují na svém ledě čtvrtfinálovou sérii proti hokejistům Písku.

Řekli po zápase:

Jozef Zavadil (Draci Šumperk): Nechci říct, že by nám o nic nešlo. Naopak, v Hodoníně jsme chtěli vyhrát. Byl to dobrý test před play-off. Šlo o psychiku, herní pohodu. Na zápas jsme se připravovali, nakonec jsme ho ale pokazili. Jsem zklamaný, že jsme utkání zbabrali. Byl to vyrovnaný zápas, místy jsme možná měli navrch, ale v obraně jsme udělali pár chyb, které nás stáli nějaké body. Jsem zklamaný, hlavní ale je, že se nikdo nezranil. V sobotu začíná nová soutěž.“

Ivan Dornič (SHK iClinic Hodonín): „Na zápas jsme se pečlivě připravovali. Věděli jsme, že když zvítězíme, zůstaneme jistě druzí a navíc si vylepšíme příznivou bilanci se Šumperkem. Za soupeřem jsme celkově zaostali o jediný bod. Nyní nás může mrzet prohrané trestné střílení proti Valašskému Meziříčí. Pokud bychom tam dali gól, byli bychom první. Takový je ale hokej. Díváme se už dopředu. Šumperk nám jako soupeř sedí. Hraje útočný hokej, má výborného zkušeného trenéra Zavadila, který hráče naučil. Zápas byl od začátku vyrovnaný, po dvou třetinách to bylo 3:3 a začínalo se od začátku. V závěru se ukázala zkušenost a rozvážnost našich hráčů. Dali jsme dvě branky a náskok už si udrželi. Chlapcům gratuluji. Jsme rádi, ale vždycky něco končí a něco jiného začíná. Nyní máme před sebou novou soutěž, která startuje už v sobotu. Všichni jsme na jedné startovní čáře. Uvidíme, jaký bude další vývoj.“

Autor: red., Jaroslav Svoboda

Fotogalerie

ilustrační snímek                          zdroj: Draci Šumperk

Další články z rubriky

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Na Jesenicku budou kontrolovat přetížená vozidla

Hejtmanství policii darovalo další přenosnou váhu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.