Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Do Prahy míří supersilná Brazílie. V nominaci je Alves, Coutinho i talent Vinicius

Sport

  16:45
rio de janeiro - V nominaci brazilské reprezentace na březnový přípravný zápas s českými fotbalisty chybí zraněný kapitán Neymar, poprvé však byl povolán talentovaný Vinícius Júnior z Realu Madrid. Po roce se také do národního týmu vrací obránce Daniel Alves z Paris St. Germain.

Dani Alves (vlevo) se po roce vrací do brazilské sestavy. foto: Reuters

Trenér Tite, jehož výběr nastoupí 23. března v Portu proti Panamě a o tři dny později se představí v Praze, povolal i hvězdy v čele s brankářem Alissonem z Liverpoolu, jeho spoluhráčem Robertem Firminem, Gabrielem Jesúsem z Manchesteru City nebo Philippem Coutinhem z Barcelony.

Neymar si koncem ledna zranil nárt pravé nohy, s kterou měl dlouhodobé problémy už před rokem a měl co dělat, aby stihl mistrovství světa. 

Nyní hvězdu Paris St. Germain, vedle níž v nominaci chybějí například záložník Fernandinho z Manchesteru City a obránce Marcelo z Realu, čeká ještě zhruba měsíční přestávka.

Osmnáctiletý Vinicius Júnior přišel do Madridu loni. 

Na přestupu se však Real s Flamengem dohodl už v květnu 2017 a zaplatil za něj údajně 46 milionů eur, přestože do té doby mladý útočník za první tým nastoupil dvakrát jen jako náhradník. Za „Bílý balet“ dosud odehrál 25 zápasů a dal čtyři góly.

„Prosadit se v Realu je pro něj velmi těžké. Proto mu chci pomoci dál růst a zlepšovat se,“ citovala agentura Reuters Titeho. 

„Je důležité, aby zažil atmosféru v kabině a cítil tíhu žlutého dresu,“ přidal kouč pětinásobných mistrů světa, kteří vyhráli všech šest přípravných zápasů od vyřazení ve čtvrtfinále loňského mistrovství světa.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...